Lokaal lezersnieuws

cor spil exposeert in Uitgeest

Dit weekend exposeert Cor Spil tijdens de kunstfietsroute van Uitgeest in het Jeugdhuis van de NH Kerk (stop nr. 9). Er zijn op deze tentoonstelling weer een aantal nieuwe schilderijen te zien met als thema "strand en zee". Hij zal tijdens deze dagen zelf aanwezig zijn.

"Al 50 jaar een eldorado om te wonen"5 moeders over 50 jaar van speykkade

Omstreeks 1 juli 1968 werden aan de Van Speykkade in Castricum eengezinswoningen voltooid van het Bouwfonds Nederlandse Gemeenten. Dit jaar viert de wijk dat zij 50 jaar bestaat. Bewoners van het eerste uur kijken samen terug.

Steun Oer-IJ Atlas door adoptie kaart

Een grote groep deskundigen werkt belangeloos mee aan de Atlas van Oer-IJ gebied, een fraai uitgevoerd boek over de geschiedenis van het landschap in de driehoek Haarlem, Alkmaar en Zaanstad, dat in oktober bij Uitgeverij Noord-Holland zal verschijnen.  Om de uitgave voor een breed publiek b

 Vrijwilliger Ook met mooi weer !

In woonzorgcentrum De Santmark bent u van harte welkom als vrijwilliger.

 

Noord-Holland Noord opent 200 kilometer lang sloepennetwerk

Zaterdag 2 juni is een 200 kilometer lang vaarnetwerk voor kleine pleziervaart in de regio Noord-Holland Noord officieel geopend. Dit vaarnetwerk is onderdeel van het Sloepennetwerk waarmee via de website en app vaarroutes gepland kunnen worden.

Kunstfietsroute Castricum 2018

Enkele impressies van de kunstfietsroute Castricum 2018 https://1drv.ms/f/s!AmxzW8ECWLyrgP8ON-9gqzr-tE_b_w

o.a. optreden Bob met muziekgroep Die Vers, en Ethiopië-actie

Musicalgroep the Cast: de drie Musketiers zijn er klaar voor 

De drie Musketiers van Musicalgroep The Cast zijn er helemaal klaar voor. Komende donderdag 31 mei gaat deze spetterende musical in première in het Kennemer Theater. De zaterdagavond is inmiddels uitverkocht. Voor donderdag en vrijdag zijn nog kaarten beschikbaar.

De eikenprocessierups: heb jij ‘m al gezien? Help mee om ze in kaart te brengen

De eerste eikenprocessierupsen duiken weer op. De harige rups kruipt in eikenbomen en zorgt voor veel overlast tussen mei en juni. Vroeger kwamen eikenprocessierupsen alleen voor in warme landen in Zuid-Europa maar ze zijn tegenwoordig ook op grote schaal in Nederland te vinden.

Fietsexcursie langs molens en gemalen 

De waterhuishouding in onze eigen woonomgeving is het actuele thema van een fietsexcursie die op 27 mei wordt gehouden vanuit het Museumgemaal 1879 aan de Fielkerweg 4 in Akersloot, de plek waar vroeger de Zuidermolen stond.

HONDENPSYCHOLOOG DUKO SIETSEMA!

Beste hondeneigenaren,

Pagina's