Als je rotisserie -kip er zo uitziet, kan het een rode vlag zijn

Van al het voorgekookte voedsel dat je in je favoriete supermarkt kunt kopen, is Rotisserie Chicken misschien een van de gezondste – met uitzondering van de huid. (Ontdek hoe ongezonde kippenhuid is.) Toch kan het moeilijk zijn om te bepalen welke kip er verse uitziet als je haast hebt.

Hoe kunt u de kip identificeren die waarschijnlijk het beste smaakt en een paar dagen eetbaar blijft nadat u is gekoeld? Op zoek naar bepaalde rode vlaggen helpt je de rechtervogel te spotten – en voorkomen degenen die besmet, oud of gewoon overdreven kunnen zijn.

Ten eerste, als u verkleurde gebieden op de kip opmerkt, kijkt u mogelijk naar een opbouw van bacteriën. “Gekookte kip zal grijs of groenachtig lijken en een zachtere of slankere textuur hebben als het slecht begint te worden”, zegt geregistreerde diëtistische voedingsdeskundige Katie Tomaschko (via etenwell). Bacteriestammen die rauwe en niet gaar kip kunnen besmetten, zijn Salmonella en Campylobacter, volgens de US Centers for Disease Control and Prevention (CDC). Deze kunnen bijwerkingen veroorzaken, zoals braken en diarree die voor sommige mensen kunnen leiden tot ernstige complicaties. Als je off-colour vlekken op de huid of vlees van een rotisserie-kip ziet, waarschuw dan de kruidenier die het gevogelte misschien slecht is geworden.

Gescheurde huid kan minder sappig vlees betekenen

Een ander veelzeggend teken van een slechte vogel is de huid die uit elkaar scheurt. Hoewel dit het resultaat kan zijn van ruwere hantering, kan het ook erop wijzen dat het vlees is blootgesteld aan lucht en het vlees niet te sappig is.

Tenzij je van je rotisserie kip droog houdt, geef je kip met huidscheuren op meerdere plaatsen door, omdat je je restjes kunt weggooien in plaats van ze te maximaliseren. Of probeer rotisserie -kip te kopen uit een winkel die alleen gekookte kip verkoopt voor een beperkte tijd nadat het uit de oven is gekomen.

Costco is bijvoorbeeld berucht omdat hij slechts twee uur lang zijn hele rotisserie -kippen aanbiedt aan de consument. (U kunt zoeken naar de tijdstempel om ervoor te zorgen dat u de meest verse kip beschikbaar krijgt.) Als gevolg hiervan hebben de goudbruine rotisserie-kippen de reputatie om altijd te proeven en er fris uit te zien. Bovendien zijn het een van de gezondste items die u kunt bestellen bij een Costco Food Court.

Samen met de gescheurde huid ziet u misschien veel sap in de bodem van de container of een zak of extra condensatie aan de binnenkant van de verpakking. Als het sap van de kip kwam, is het vlees waarschijnlijk moeilijk, niet zacht.

Room-temperatuur pluimvee is een no-go

Een derde indicator van potentiële pluimveeproblemen is een kip die eruit ziet en kamertemperatuur aanvoelt in plaats van heet en vochtig te zijn. Vergeet niet dat vers gekookte rotisserie -kip onder warmtelampen moet worden gehouden om de bederf van het vlees en de ontwikkeling van bacteriën uit te stellen.

Volgens voedselveiligheidsexpert Amanda Anderson moet gekookte kip bij specifieke temperaturen worden gehouden om de ontwikkeling van door voedsel overgedragen ziekten te verminderen (via Kold News 13). “(Winkels) kunnen ofwel temperatuur 135 graden (Fahrenheit) en boven gebruiken voor welk tijdsbestek ze ook kiezen”, zegt Anderson. Als de kip waar je aan denkt te kopen, is toegestaan ​​om op een gewone plank of aanrecht te zitten en lauw of cool is, is het waarschijnlijk te riskant om te eten.

Voor het grootste deel kunnen rotisserie-kippen een solide bron van eiwitten zijn wanneer u een snelle, budgetvriendelijke maaltijd nodig hebt. (Wees gewoon op zoek naar stiekeme ingrediënten die op de loer liggen in de in de winkel gekochte rotisserie-kip die je misschien wilt vermijden.) Je moet gewoon je beste oordeel gebruiken voordat je je pluimvee-aankoop doet.