Pasta heeft een beetje een slechte rap gekregen in de keto van vandaag en koolhydraatarme rage. Het probleem? Het is koolhydraten-ongeveer 43 gram per kopje-en het past niet precies in diëten die dagelijkse koolhydraten op 50 gram dichten. En ja, het laden van koolhydraten en suikers uit bewerkte voedingsmiddelen kan de hele dag bijdragen aan obesitas, diabetes type 2 en hartaandoeningen. Maar pasta kan absoluut deel uitmaken van een gezond leven, zelfs als je idee van lichaamsbeweging van de bank naar de koelkast loopt. Het is natuurlijk het beste om zoetere sauzen te voorkomen, maar veel pastagerechten zitten vol met voedingsstoffen. Neem bijvoorbeeld Barack Obama’s ‘Lucky Pasta’.
Op de podcast “The Sporkful” onthulde Sam Kass, die ooit diende als Chef van Barack Obama, dat de voormalige Potus genoot van pesto -pasta met kip, spinazie en Parmezaanse kaas vlak voor zijn tweede debat tegen GOP -genomineerde Mitt Romney (via Food & Wine). Obama heeft zelfs zijn winnende debatprestaties aan die maaltijd toegeschreven, waardoor hij zijn ‘gelukkige pasta’ noemde. En als je de voedingsstoffen in Obama’s pasta afbreekt, zul je merken dat het een relatief gezonde maaltijd kan zijn.
Wat zit er in Barack Obama’s ‘Lucky Pasta’?
Chef Kass vertelde Parade dat deze kippenpesto -pasta slechts ongeveer 20 minuten nodig heeft om zich voor te bereiden, zelfs op Air Force One. Begin met het koken van een pond mini -Penne -pasta en herinnert eraan om wat van het gezouten kookwater te reserveren voor later. Voor de pesto, meng verse basilicumblaadjes, een kruidnaglook, pijnboompitten, vers geraspte parmezaanse kaas en zout met olijfolie tot een glad mengsel. Gooi de saus met de uitgelekte pasta en roer vervolgens gekookte kipfilet, babyspinazie en een scheutje gereserveerde kookwater erdoor om dingen vochtig te houden.
Dit recept bevat 31% van uw dagelijkse vitamine C en 19% van uw dagelijkse ijzer, dankzij de spinazie. Het is ook een goede bron van mineralen zoals magnesium, zink en selenium, samen met vele andere essentiële vitamines. En terwijl het binnenkomt op 55 gram koolhydraten, helpen de 3 gram vezels en 30 gram eiwitten een bloedsuikerspiek te voorkomen. Bovendien bevat dit pastagerecht slechts 1,6 gram suiker. Nutritionaal is het evenwichtig met 21% van de calorieën uit eiwitten, 38% van koolhydraten en 41% van vet. Het grootste deel van dat vet komt van de olijfolie, die 15 gram hartsverzadigd vetverzadigd vet en 4 gram meervoudig onverzadigd vet levert.
Hoe u uw pasta -maaltijden gezond kunt houden
U hebt waarschijnlijk door dieetinvloeden verteld dat koolhydraten je dik zullen maken, maar de waarheid is dat alle calorieën die overtollig worden gegeten, volgens Healthline kunnen leiden tot gewichtstoename. Wat er echt toe doet, is het krijgen van een balans tussen macronutriënten in elke maaltijd om je lichaam te voeden en je vol te houden. Voedingsmiddelen met veel suiker en geraffineerde koolhydraten kunnen hunkering activeren, waardoor u meer calorieën eet dan uw lichaam nodig heeft.
Natuurlijk, een bord fettuccine alfredo kan veel natrium, koolhydraten en verzadigd vet bevatten, maar je kunt nog steeds genieten van pasta door slim te zijn over wat je nog meer aan het gerecht toevoegt. Kies voor de pasta zelf volkoren voor toegevoegde vezels en kook het al dente om de spijsvertering te vertragen. Als u probeert meer groenten in uw dieet te krijgen, gooit u ze in uw pasta. Squash en spinazie boost vezels en voedingsstoffen zonder de smaak van je favoriete saus te veranderen, terwijl tomaten een dosis van de krachtige antioxidant lycopeen toevoegen (maar hier is hoeveel suiker die zich misschien in je pastasaus verstopt).
Zelfgemaakte gehaktballetjes kunnen heerlijk zijn met pasta, maar ze kunnen ook veel verzadigd vet inpakken. Slechts één gehaktball kan ongeveer 243 calorieën en meer dan 6 gram verzadigd vet aan uw maaltijd toevoegen, terwijl een kalkoengehaktball bijna in tweeën kan snijden. Zware room is een andere stiekeme bron van verzadigd vet, dus verwissel er een deel van voor magere melk of gewone Griekse yoghurt voor een lichtere, maar nog steeds romige saus.

