• Foto: Henk de Reus

    Henk de Reus

Bochten

Ik vind onze gemeente een meester in het maken van rare verkeerssplitsingen. Kijk bijvoorbeeld eens naar de bochten Dr. De Jonghweg-Cieweg en Van Haerlemlaan-Van Oldenbarneveldweg. Als ik daar overheen moet, voel ik mij nooit veilig en ik merk dat andere automobilisten en fietsers er ook onzeker van worden. Je hebt weliswaar voorrang als je op de doorgaande weg rijdt, maar soms moet je je in allerlei bochten wringen om de juiste richting aan te geven. Ook moet je een hinderlijke drempel over en de opstelling van het verkeer leidt regelmatig tot chaotische taferelen.

Natuurlijk is mij ook wel eens verteld dat deze onduidelijke splitsingen bewust zo zijn aangelegd om de verkeerssnelheid te beperken, maar toch.

Vorige week reed ik met een vriend in Krommenie en we kwamen zowaar een exact dezelfde bocht tegen in de Rosariumbuurt. Ik vroeg aan hem: "Zouden ze dit afgekeken hebben in de Heerlijkheid Castricum? Waarop hij antwoordde: "Nou Hans, dat lijkt me toch een beetje te kort door de bocht…"

Hans Boot