• Henk de Reus

Korreltje zout

U kent de uitdrukking waarschijnlijk wel met ‘een korreltje zout nemen’, om aan te geven dat men het verkondigde niet te serieus moet nemen. Ik schrijf dit naar aanleiding van reacties op deze column ‘Boot & Tóth’. Een lezer maakte mij enige tijd geleden opmerkzaam op een taalfout in de titel, waarbij ik verdere uitleg achterwege laat.

Maakt mij niet uit of de reactie positief of negatief is, zolang ik het publiek weet te engageren heb ik mijn doel bereikt. De meeste Castricummers zijn goed van de tongriem gesneden en laten dat blijken. Ik vind het heerlijk de tongen los te maken en te ouwehoeren over soms overtrokken onderwerpen in onze gemeente. We houden elkaar bezig.

Het leuke daarbij is, dat ik bij een minder sterk onderwerp de lezer vrijlaat het onderwerp verder aan te dikken en ik er dus een ‘korreltje zout’ of desnoods peper op doe om het geheel wat te kruiden. Ik neem intussen een slokje om het pittige weg te spoelen en lezers gelegenheid te geven nog meer aan te dikken en zout op de staart te leggen. Ach ja, ik wind mij er niet over op. Meestal is het het zout in de pap niet waard...

Aart Tóth