Columns

Sinaasappels en noten

Dit is alweer de 34e column van mijn hand en ik moet zeggen: het is nog steeds een uitdaging. Heerlijk. En uit de opmerkingen tijdens mijn marktbezoekjes op vrijdag blijkt dat niet alleen ik er vermaak in vind.

Arme Geertje

Kent u de ronde bank aan het begin van het Bakkerspleintje? Heeft u dan ook wel eens gezien dat er in het midden daarvan een boom staat met ervoor een plaquette? Die is daar in 2010 door de gemeente geplaatst om Geertje ten Wolde-Mooij (1871-1953) te eren.

Kinderen voor kinderen

Bij toeval kwam ik laatst terecht op een discofeest op een lagere school in Castricum, waar de gymzaal was omgebouwd tot muziektempel. De ontvangst was buiten proporties, zo hard, wat vóór de deur al te ervaren was. Wat een pokkelawaai.

Twee maten

Niets is zo vermakelijk als de politiek. Zo heb ik mij vorige week kostelijk geamuseerd bij het televisieprogramma 'Opstandelingen' over de wantoestanden in de gemeente Bergen. Maar vergeet niet dat we er in Castricum ook wat van kunnen.

Nattevingerwerk

CASTRICUM Iedereen kan tegenwoordig zijn eigen nieuws vergaren. Of juist creëren. Maar dat nieuws blijkt in de praktijk steeds vaker 'nepnieuws' te zijn, ook in onze dorpsgemeenschap. Gegoochel met getallen is een mogelijkheid lezers op het verkeerde been te zetten.

Mooie bak

Heeft u meegedaan met de afvalenquête die vorig jaar is gehouden onder de inwoners van de gemeente Castricum? Daar kwam uit dat bijna iedereen afval scheiden belangrijk vindt, maar de meningen over de beste methode zijn verdeeld.

Parkeertarievenstrijd in Castricum

In de jaren '60 werkte ik als scholier 's zomers bij de stallingen aan het strand. Voor een fiets betaalde men een dubbeltje, voor een brommer een kwartje en een auto 45 cent. Alles was toen al in beheer bij bouwbedrijf Biesterbos.

Verneukeratief

Voor velen een bekende zegswijze om te benadrukken dat je in de maling genomen bent.

Spoortunnel

Ik woon al 70 jaar met veel plezier in Castricum, maar ben nu stikjaloers op Heiloo. Waarom? Omdat het die gemeente gelukt is om een tunnel onder het spoor aan de Vennewatersweg aan te leggen.

Pagina's