Deze nostalgische copycat Ritz Cheese Cracker Sandwiches maken deel uit van onze zelfgemaakte snackserie: Better Than Store-Bought. Met een boterachtige, knapperige zelfgemaakte cracker en een eenvoudige cheddarkaasvulling met drie ingrediënten zijn deze veel gemakkelijker dan ze lijken. Deze crackersandwiches zijn mini, net als Ritz Bits!
Er is veel vraag naar dit recept sinds we deze copycat Ritz-crackers met pindakaas deelden. Wij kunnen niet beslissen welke versie wij leuker vinden! Ze hebben allebei dezelfde knapperige, boterachtige crackerbasis, die op zichzelf al heerlijk is (en een geweldige gewone cracker is voor dipsausjes, kaasplankjes en meer).
Zelfgemaakte crackers zijn een van onze favoriete recepten die beter zijn dan die uit de winkel, en ze zijn altijd een succes! (Probeer vervolgens onze Fancy Fruit & Nut Crackers of onze Rozemarijn Olijfolie Crackers.)
Deze copycat Ritz-kaascrackers zijn een heerlijke snack voor zowel kinderen als volwassenen, en ze zijn zo’n leuk weekendbakproject. Bovendien heb je slechts 10 (meestal) voorraadingrediënten nodig om deze te maken!
De sleutel tot de crackers is om ervoor te zorgen dat ze dun genoeg worden uitgerold – ongeveer ⅛ inch. Het deeg ziet er erg dun uit voordat het wordt gebakken, maar het zwelt behoorlijk op in de oven, dus als het dikker is, wordt het niet knapperig.
We streven altijd naar nauwkeurige weergaven in onze copycat-recepten, dus onze vulling heeft een smeerkaasconsistentie die meer op het echte werk lijkt. Voor een eenvoudiger vulling kun je gewoon een plakje cheddarkaas of een in de winkel gekochte smeerkaas naar keuze gebruiken. Maar echt, de vulling is super eenvoudig te maken en we raden je zeker aan om het eens te proberen!

Stapsgewijze instructies
Voeg het broodmeel, de gekoelde boter, het bakpoeder, de suiker en het zout toe aan een keukenmachine en pulseer een paar keer, totdat de stukjes boter ongeveer zo groot zijn als erwten. Als u geen keukenmachine heeft, kunt u het deeg voorzichtig met uw handen bewerken of een deegsnijder gebruiken. (En als je een aanbeveling voor een keukenmachine nodig hebt, is dit degene die we gebruiken!)
Voeg het water toe en pulseer nog een paar keer om op te nemen. Werk het deeg niet te veel.
Vorm en koel je deeg. Verplaats het deeg naar een bakmat of een ander schoon oppervlak en druk het samen totdat het een bal vormt. Maak het plat tot een rechthoek van ½ inch dik, wikkel het in plasticfolie en laat het minstens een uur in de koelkast rusten.



Verwarm ondertussen je oven voor op 350˚F en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Terwijl het deeg afkoelt, combineer je de cheddarkaas en de melk in een kleine pan op laag vuur, totdat de kaas is gesmolten. Klop of roer het maïszetmeel erdoor tot de kaas dikker begint te worden, doe het dan in een kleine kom en plaats het in de koelkast.


Rol je gekoelde deeg uit tot een rechthoek van ongeveer ⅛ inch dik. Snijd het in rondjes met een gecanneleerde deegring van 1 inch of een koekjesvormer en breng het voorzichtig over op de bakplaat. De crackers zetten niet echt uit, dus je kunt ze dicht bij elkaar plaatsen.
Prik met een vork 2-3x in de crackers (dit voorkomt dat ze te veel opzwellen in de oven). Klop in een kleine kom het ei en het water samen. Bestrijk elke cracker lichtjes met eierwas en bestrooi met zout.


Bak ongeveer 15 minuten, tot de crackers knapperig en bruin zijn aan de onderkant. Laat ze afkoelen.
Terwijl de crackers bakken, breek je het afgekoelde kaasmengsel in stukjes en pulseer het in de keukenmachine gedurende ongeveer 10 seconden, tot het glad is. Doe het kaasmengsel in een spuitzak of plastic zak en knip het puntje eraf.


Spuit ongeveer ½ theelepel kaasvulling tussen twee crackers en sandwich samen. Herhaal met alle crackers. Genieten!


Tips
Je houdt wat deeg over na het snijden van je cirkels. Je kunt dit deeg opnieuw uitrollen om meer crackers uit te snijden, maar we hebben ontdekt dat het zich tijdens het bakken meestal een beetje anders gedraagt (meestal door dramatischer te rijzen). Het zal echter hetzelfde smaken.
Dit zijn mini-crackersandwiches. Als je crackers van volledige grootte wilt (vergelijkbaar met een standaard Ritz-cracker), gebruik dan een snijder met een diameter van 2 inch.

Opslag: Door de kaasvulling zijn deze crackersandwiches helaas niet houdbaar en moeten ze gekoeld bewaard worden. Op kamertemperatuur blijven de crackers het lekkerst, dus als je dat liever hebt, kun je de crackers apart bewaren. Bewaar de kaasvulling maximaal een week in een bakje in de koelkast en vul het vlak voor het eten.