• Pianiste Anna Suzuki

    tihms

Toptalenten spelen kamermuziek in Castricu

26-07-2018, 16:35 | Lezersnieuws | Paul Ferdinandusse

Datum:

vrijdag 10 augustus 2018, 20:00

Locatie:

Kerkpad 1
Dorpskerk
Castricum

Castricum kan ook dit jaar weer genieten van kamermuziek van topniveau. TIHMS (de Stichting The International Holland Music Sessions) brengt weer jonge talenten op het gebied van viool, cello en piano van over de hele wereld naar ons dorp.

Het blijft boeiend en mooi om getalenteerde musici aan het werk te zien op hun weg naar de grote internationale podia. Drie bijzondere klassieke concerten komen in Dorpskerk op de vrijdagavonden 10, 17 en 24 augustus (20:00 uur).

De internationale selectie van veelbelovende musici is in Nederland om via coaching door erkende toppers, masterclasses en concerten nog eens een extra stap in hun ontwikkeling te maken. TIHMS biedt al sinds 1988 die gelegenheid. Inmiddels hebben vele talenten, die aan TIHMS hebben meegedaan, de bovenste ladder van de klassieke muziekwereld bereikt. Onze aanwezigheid steunt hen op deze weg en wij genieten van het luisteren naar mooie muziek in de passende entourage van de Dorpskerk, en van een drankje in de pauze.

De concerten bestaan uit solo-optredens, duo?s en een trio. De musici van de toekomst, die in Castricum optreden, komen uit Polen, Verenigd Koninkrijk, Japan, de Verenigde Staten en Rusland. Werken van de grote klassieke componisten zullen gespeeld worden (Brahms, Chopin, Dvor?k, Faur? en Rachmaninoff), maar er is ook werk van P?rt en Wieniawski te horen.

Kaarten kunnen worden gekocht aan de zaal, e-tickets zijn verkrijgbaar via www.tihms.com (ga eerst naar het concert van uw keuze, en daar kunt u kaarten bestellen). De basisprijs is achttien euro en voor jongeren tot 30 jaar de helft. Voor de kortingsregelingen zie de website.