• Anne-Floor behaalde de 4e plaats tijdens de halve finale in Alkmaar

    nvt

Anne-Floor de Haas naar het NK turnen

22-04-2018, 22:37 | Lezersnieuws | Tanja

Afgelopen weekend heeft de Castricumse turnster Anne-Floor de Haas zich weten te plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap turnen. Zij deed dat door tijdens de halve finale zaterdag in Alkmaar verrassend vierde te worden in de eerste divisie Jeugd.

Anne-Floor komt uit voor turnvereniging TOSS Heemskerk waar zij al vanaf haar zesde turnt. Gaat ze meestal het hele land door, dit weekend was een heerlijke thuiswedstrijd. In Sportcentrum de Meent in Alkmaar was het doel zich te plaatsen voor de eindronde van het NK. De wedstrijd begon voor Anne-Floor met de balk. Het toestel waar zij het hele seizoen al een strakke oefening op liet zien, viel zaterdag ietwat tegen. Twee grote ‘wiebels’ na haar gesloten flikflak en haar loopflikflak kostte wat punten. Daarna vloer en sprong. Beide onderdelen heeft ze weinig kunnen trainen door een bij tijd en wijle opspelende blessure aan haar hak. Op sprong daardoor een eenvoudige overslag halve draai over de pegasus, maar op vloer waren alle series goed. Op brug waren de handstand lage legger en handstand hoge legger goed en turnde ze een strakke oefening.

Met haar vierde plaats heeft Anne-Floor zich geplaatst voor het NK dat 9 juni aanstaande plaatsvindt in Almelo. Tot die tijd gaat ze hard trainen voor nieuwe elementen om haar D-scores op alle toestellen omhoog te krijgen.