• Schooluniformen in Hollands oranje

    J.U. Litton

Castricum helpt in Bangladesh

09-01-2018, 10:08 | Lezersnieuws | Gerard

In Bangladesh is in januari het nieuwe schooljaar begonnen. Voor de stichting ‘Bouwen aan Bangladesh’ (BAB) betekent dit dat er weer nieuwe uniformen en materialen nodig zijn voor de  leerlingen van de twee scholen, die BAB ondersteunt.

Door de Castricummers Litton en zijn zoon Sahal zijn de (Hollands oranje) uniformen met enig ceremonieel aan de 250 kinderen overgedragen.

Schooluniformen zijn daar heel gewoon zodat iedereen hetzelfde eruit ziet en er geen onderscheid gemaakt  kan worden op basis van kleding tussen rijk en arm. Maar zonder uniform mag je niet naar school. De 2 scholen zijn in de buurt van Chittagong in het zuiden van Bangladesh, waar de armoede nog groot is. Behalve schoolkleding kregen de bewoners van het dorp een waterpomp en acht naaimachines. Met de naaimachines kunnen de oudere meisjes een vak leren om in hun levensonderhoud te gaan voorzien.

Dit alles betekent dat de stichting dringend op zoek is naar donateurs die mee willen helpen deze mensen een beter leven te geven. Uw giften en de activiteiten  van de stichting BAB werken hier echt! Scholing en werk. Zo willen we graag een brug repareren dat bij de laatste overstroming en storm vernield is. Die brug ligt op de weg van het dorp naar de school. Nu de brug vernield is kunnen een aantal kinderen niet meer naar school komen. We schatten hiervoor 1500 euro nodig te hebben.