• Strijkmolen te Rustenburg

    Jaap

Castricummer kandidaten voor het waterschap

18-03-2019, 21:36 | Lezersnieuws | Jaap

Het waterplatform Groen, Water & Land (GW&L) is bij de waterschapsverkiezingen van 20 maart de lokaalste lokale partij. Net zoals bij de gemeenteraadsverkiezingen worden de lokale partijen bij de waterschappen steeds belangrijker. Dat is ook vrij logisch, want er zijn geen liberale, socialistische of christendemocratische dijken, alleen dijken op hoogte. Praktisch inzicht en lokale kennis zijn binnen het waterschap dan ook belangrijker dan politieke ideologieën.

 

Groen, Water & Land heeft binnen het waterschap, het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, kandidaten uit alle regio's en dus ook uit Castricum. Florence Eijck uit Castricum staat op de veertiende plaats. Florence heeft een grote bestuurlijke ervaring, o.a. als gemeentesecretaris van Uitgeest en Uithoorn. Rino Zonneveld, als vrijwilliger zeer actief in de archeologie, in de stichting Oud-Castricum, de stichting Oer-IJ en de Archeologische Werkgemeenschap Nederland, staat op de 25ste plaats en Peter Heeremans uit Akersloot staat op de 35ste plaats. Peter is molenaar van de poldermolen De Dog in Uitgeest en als zodanig daadwerkelijk betrokken bij het waterbeheer.

 

Het waterplatform heeft de kandidatenlijst zo opgesteld dat veel belangen en disciplines daarop aanwezig zijn: stedelingen en agrariërs, watersporters en sportvissers, poldermolenaars en archeologen, weg- en waterbouwers en juristen en meer. Ook het aantal vrouwen op de lijst van Groen, Water & Land is uniek: van de 48 kandidaten zijn er 24 vrouwen, om-en-om op de lijst geplaatst. Daarmee is het ook de lijst met de meeste vrouwen in heel Nederland.