• Demonstratie hulpverlening EHBO en brandweer

    EHBO Castricum

Castricumse EHBO en brandweer in actie op voorjaarmarkt

20-05-2019, 10:01 | Lezersnieuws | EHBO Castricum

Tijdens een spectaculaire demonstratie op de voorjaarsmarkt van 19 mei in het centrum van Castricum, kwamen vrijwilligers van EHBO Vereniging Castricum en de Castricumse brandweer in actie bij een ongeval met 2 auto's. Hierbij vielen onder omstanders en in de auto negen gewonden, die door LOTUS-slachtoffers werden uitgebeeld. 

Op bekwame wijze demonstreerden de hulpverleners hoe zij gezamenlijk de slachtoffers eerste hulp verleenden. Twee beknelde slachtoffers werden door de brandweer uit hun benarde positie bevrijd. Daarbij moest een auto opengeknipt worden om de gewonde bestuurder veilig uit de auto te halen.

De verwondingen van de omstanders varieerden van een open beenbreuk tot een slagaderlijke bloeding en zelfs een reanimatie. Ook aan deze slachtoffers werd snel en vakkundig hulp verleend door de aanwezige vrijwilligers.

De demonstratie vond plaats in het kader van het 90-jarige jubileum van EHBO Vereniging Castricum. In haar informatiestand  konden marktbezoekers zich informeren over het werk van de EHBO-vereniging en welke cursussen zij aanbieden. De brandweer was met hun materieel aanwezig waarbij vooral de brandweerauto veel aandacht van de aanwezige kinderen trok. 

De demonstratie was een mooi voorbeeld van samenwerking van verschillende hulpverleners die na afloop dankbaar het applaus van de omstanders in ontvangst namen.