HB COACHING UITGEEST steunt de Week van de Hoogbegaafdheid!

09-03-2018, 16:48 | Lezersnieuws | Masja

Van 10 tot 18 maart is de Week van de hoogbegaafdheid. Deze week is speciaal bedoeld om meer kennis over hoogbegaafdheid te verspreiden en misvattingen weg te nemen. Weet u bijvoorbeeld, dat veel hoogbegaafde kinderen niet naar school gaan, omdat er op scholen vaak onvoldoende kennis is om deze kinderen op een juiste manier te stimuleren en te laten leren? Of dat slechts 20% van de hoogbegaafden een universitair diploma behaalt? Of dat niet veel hoogbegaafden een baan hebben die hun voldoende uitdaging biedt?

In Uitgeest en omstreken biedt HB Coaching Uitgeest mogelijkheden om erachter te komen wat hun wél uitdaagt en motiveert!

HB Coaching Uitgeest richt zich op hoogbegaafde mensen die op welke wijze dan ook tegen problemen aanlopen: op school, thuis, bij vrienden of op het werk. HB Coaching Uitgeest biedt persoonlijke coaching, om inzicht te krijgen in waar de problemen vandaan komen en wat er gedaan kan worden om hier in de toekomst beter mee om te leren gaan. Ook biedt HB Coaching Uitgeest studievaardigheidstrainingen, speciaal voor tieners die niet goed weten hoe ze om moeten gaan met huiswerk, met het maken van planningen of met het leren voor toetsen.

Daarnaast richt HB Coaching Uitgeest zich op de omgeving van deze hoogbegaafden, zoals scholen of bedrijven die aanlopen tegen deze specifieke problematiek. HB Coaching Uitgeest helpt scholen (zowel het basisonderwijs als het voortgezet onderwijs) met het opstellen van een beleidsplan omtrent hoogbegaafdheid en met het begeleiden van deze leerlingen binnen school. HB Coaching Uitgeest geeft bedrijven handvatten voor de omgang met hoogbegaafd personeel en met het coachen van dit personeel.

Wie is HB COACHING UITGEEST?

Ik ben Masja Nijsen-Kuijpers. Ik heb 20 jaar ervaring met het begeleiden van tieners, als docent en als mentor in het voortgezet onderwijs. De laatste jaren heeft deze begeleiding zich uitgebreid naar het begeleiden van hoogbegaafden. Nu wordt het tijd om ook in mijn omgeving hoogbegaafden te ondersteunen!

Voor meer informatie zie http://hbcoachinguitgeest.nl/.