• Keuzevakkenmarktkraam Clusius college Castricum

    Evelyn van Tilburg
  • Keuzevakkenmarkt Clusius college Castricum

    Evelyn van Tilborg
  • Keuzevakkenmarkt Clusius college Castricum

    Evelyn van Tilborg

Kiezen op het Clusius Castricum

21-05-2019, 20:39 | Lezersnieuws | veerle

Onlangs was het een drukte van belang op het Clusius College Castricum. Alle derdeklassers kwamen’s avonds met hun ouders/begeleiders en andere belangstellenden  naar school om een gezellige markt te bezoeken. Geen gewone markt, al stond de school vol met marktkramen.

De derdeklas leerlingen hebben in het afgelopen jaar profielmodules gevold en daarmee hebben ze kennis van de groene praktijkvakken in de breedte  opgedaan . 

In het vierde jaar, het examen jaar, kunnen ze kiezen in welk onderwerp ze zich willen verdiepen. En verdiepen doe je  met een keuzevak. De cijfers van de profielmodules uit klas 3 en de keuzevakken uit klas 4 vormen het examencijfer voor de praktijk bij het schoolexamen.

In de keuzevakken is veel keuze…..van o.a. Bloem, Voeding tot Tuinaanleg, Dierverzorging, Actief in de natuur, Groen ondernemen, Groene zorg tot Groene marketing en nog meer…..

In de kramen was veel te zien en te horen over de inhoud van de vakken, er waren voorbeelden van lesmateriaal , informatie over mogelijke vervolgopleidingen een veel persoonlijke uitleg.

Wie het allemaal nog eens rustig wilde overdenken kom via QR-codes informatie nalezen. Na deze avond is de keuze aan de leerlinge een eerste, tweede en derde keuze te maken.

De bedoeling van deze avond, om de keuze makkelijker te maken voor de leerlingen, is geslaagd. Dit was duidelijk door de reacties van de leerlingen en hun begeleiders . 

Zo wordt op het Clusius College Castricum inzichtelijk gemaakt waar de leerlingen voor kiezen.