• Actie station Castricum

    Aart Toth

SP gaat door met actievoeren tegen opheffen buslijnen

30-11-2017, 12:43 | Lezersnieuws | Marjo Husslage

.

Nadat de SP het bezuinigingsplan naar buiten had gebracht, kwamen verschillende gemeenteraden in verzet. In Castricum, Schagen, Heerhugowaard en Hollands Kroon werden moties aangenomen  om te protesteren bij de provincie. Ook schooldirecties uitten hun ongenoegen.

De SP gaat daarom door met het ophalen van handtekeningen. De SP is overal zichtbaar in de betrokken plaatsen waar de buslijnen dreigen te verdwijnen. Om voor en met u de provincie en Connexxion te laten weten dat het wegnemen van de buslijnen geen goed plan is.

Het lijkt er op dat de provincie en Connexxion een heel klein beetje willen terugkomen op het bezuinigingsplan.. Dit is een eerste succesje van de protestacties van de SP.

Zo zouden  de buslijnen  eerst al in december van dit jaar verdwijnen, dit is nu uitgesteld tot 22 juli 2018.

De SP blijft echter net zo lang actie voeren tot de opheffingen van de baan zijn.

Op 22 januari gaat de SP protesthandtekeningen aanbieden aan VVD  gedeputeerde Elizabeth Post.

Tot nu toe zijn er al meer dan 2000 handtekeningen opgehaald. Daarnaast worden ook flyers opgehangen en uitgedeeld om iedereen te voorzien van de informatie.

Teken daarom nu onze petitie.https://www.petitions24.com/signatures/behoud_van_buslijn_164/

of onze handtekeningenlijsten

Wat vooraf ging; De SP in provinciale staten waarschuwde al in 2016 dat volgens het plan van de provincie buslijnen mochten verdwijnen. De provincie zei toen nog dat dit niet klopte. In mei vroeg de SP opnieuw aan VVD gedeputeerde Elisabeth Post wat de provincie met de buslijnen in Noord-Holland Noord van plan was. Normaal worden zulke vragen binnen een maand beantwoord. Nu duurde het bijna vier maanden voordat de gedeputeerde eindelijk aan de SP heeft toegegeven toegeven dat de buslijnen inderdaad verdwijnen. Meteen daarna begon de SP actie te voeren tegen de opheffingsplannen. Voor de SP is busvervoer onmisbaar voor scholieren, mensen die geen auto kunnen betalen en  ouderen die geen auto meer kunnen rijden. Juist deze groep dreigt in een isolement te raken door deze maatregel. Openbaar vervoer is ook beter voor het milieu.

Marjo Husslage

SP Castricum