• Velsen geen bende

    PVM
  • afval te lijf!

    PVM

Tentoonstelling ‘De Afval-Experience’ in het Pieter Vermeulen Museum wegens succes verlengd!!

11-01-2019, 14:59 | Lezersnieuws | Pieter Vermeulen Museum

De superleuke interactieve expositie ‘De Afval-Experience’ is verlengd tot het einde van de zomervakantie.

Heel veel basisscholen hebben met verschillende groepen  de ‘Afval-Experience’  bezocht en zo meer geleerd over afval, zwerfvuil en recyclen. In Velsen, Beverwijk, Heemskerk, Uitgeest, Limmen, Akersloot en Castricum vindt men het een mooie kans om kinderen op deze originele manier met het thema kennis te laten maken vandaar dat schoolgroepen uit deze gemeenten gratis een bezoek aan de expositie mogen brengen.  De belangstelling is groot en door de tentoonstelling te verlengen wordt de scholen die de expositie nog niet hebben bezocht de gelegenheid geboden dat alsnog te doen.

Dankzij medewerking van Tata Steel en HVC wordt het recyclen van staal direct inzichtelijk gemaakt. Leerlingen nemen bij een bezoek blikafval van henzelf mee. HVC zorgt ervoor dat dit blikafval bij Tata Steel in IJmuiden terecht komt. Hier wordt alles (alles want staal is 100% recyclebaar!) verwerkt en omgesmolten tot nieuw staal waar door studenten van de Academy van Tata Steel een skelter wordt gemaakt. De skelter wordt verloot onder schoolgroepen die de tentoonstelling hebben bezocht.
Iedereen die met de klas het museum bezoekt, krijgt iets terug voor de waardevolle grondstoffen (de lege blikjes) die zij meebrengt nl: een proefpakket met vanBlik maaltijden en een metalen lepeltje voor elk kind. Zo kan er in de klas een smaakles plaatsvinden met duurzaam en gezond voedsel uit de meest duurzame verpakking die er bestaat.
Schoolgroepen kunnen telefonisch een afspraak met het museum maken voor een bezoek: 0255-536726.