Vrijilliger worden bij de hospice?

11-02-2019, 12:27 | Lezersnieuws | Ria

“Er zijn voor mensen in de laatste weken van het leven”.

Bij de Stichting Hospice Groep Midden-Kennemerland is plaats voor gemotiveerde vrijwilligers. Deze vrijwilligers ondersteunen mensen die in de laatste fase van hun leven zijn.

Veel mensen sterven liever thuis dan in een ziekenhuis of verpleeghuis en hebben dan vaak intensieve verzorging nodig. Voor familie en vrienden is deze zorg soms moeilijk vol te houden. Onze vrijwilligers kunnen dan de helpende hand bieden bij de mensen thuis of in de Hospice.

Ons werkgebied bestaat uit Beverwijk, Castricum, Heemskerk, Uitgeest en Wijk aan Zee.

Naast hulp thuis bieden wij in de Hospice aan de Zeestraat 92 in Beverwijk zorg aan vier gastbewoners. Ieder mens een thuis bieden en zoveel mogelijk de zorg geven die zij willen hebben. Vrijwilligers zijn er voor deze mensen samen met de professionele zorgverleners.

Ik kom graag in contact met mannen en vrouwen, die willen kijken of het bij hen past om deze zieke mensen te ondersteunen. Om dit werk te kunnen doen hoef je geen specifieke opleiding te hebben. Je volgt training en krijgt begeleiding van de coördinator en een hecht team van collega’s. Wekelijkse beschikbaarheid van een tot twee dagdelen is wel een vereiste.

Op onze website vind je meer informatie en foto’s van ons huis www.hospice-beverwijk.nl.

Je kunt ook contact opnemen met Jet Flesseman, coördinator, bereikbaar tijdens kantooruren op telefoon 06-51174089.