Doe dit om te voorkomen dat Salmonella uit rundvlees komt

In het beste geval zal je voedselvergiftiging je ongemakkelijk voelen. Van rillen tot braken, u kunt talloze onaangename symptomen ervaren. Voedselziekten zijn echter niet altijd alleen maar onhandig. Ze kunnen serieus zijn, zelfs levensbedreigend, wat een reden is om voorzorgsmaatregelen te nemen bij het kopen, opslaan, bereiden en bewaren van voedsel-inclusief rauw rundvlees.

Er zijn veel gifstoffen die u voedselvergiftiging kunnen geven; Salmonella is er een. Salmonella is een soort bacteriën die gevaarlijk kunnen zijn onder de juiste omstandigheden. Gelukkig zijn de effecten van Salmonella meestal tijdelijk: na een paar dagen van een verhoogde temperatuur en losse ontlasting, zul je je waarschijnlijk weer normaal voelen.

Maar wie wil er zelfs een paar uur doorbrengen met het omgaan met een overdekte darm en gestoord darmkanaal? Daarom wil je uit de buurt van vervuild rundvlees blijven. Vergeet niet dat ongekookt vlees een van de bekende dragers van Salmonella is, omdat de Salmonella -bacteriën natuurlijk voorkomen bij sommige dieren, waaronder enkele veescheppen.

Er is maar één probleem: rundvlees dat is vervuild met Salmonella biedt geen duidelijke aanwijzingen, dus je kunt niet vertrouwen op je zintuigen om te weten of een voedsel is geïnfecteerd met Salmonella. Misschien is dat een reden waarom Salmonella de veronderstelde oorzaak van voedselvergiftiging is in meer dan een miljoen gevallen per jaar.

Betrouwbare strategieën om incidenten met voedselvergiftiging te verminderen

Hier leest u hoe u uzelf de beste kans kunt geven om Salmonella te voorkomen: Begin met het aanpakken van de netheid van uw keuken. Omdat Salmonella -bacteriën op oppervlakken van werkbladen tot huid kunnen leven, moet u er altijd voor zorgen dat u uw handen en gebruiksvoorwerpen schoonmaakt voor en na het aanraken van rauw vlees. Op die manier zul je minder snel bacteriën overbrengen die kunnen beginnen te vermenigvuldigen.

Investeer vervolgens in een fatsoenlijke vleeshermometer en leer hoe je kunt zien of vlees waarschijnlijk niet gaar is. Al het rundvlees moet worden gekookt tot een interne temperatuur tussen 145 en 160 graden Fahrenheit, afhankelijk van de snit. Wees kieskeurig over het gebruik van uw thermometer in plaats van aan te nemen dat uw biefstuk of gemalen patty volledig is gekookt. Vlees kan aan de buitenkant sissen en nauwelijks binnen gekookt. Vermijd bovendien het koken van rundvlees in een magnetron, omdat het het vlees ongelijk kan verwarmen en rauwe vlekken kan achterlaten.

Eindelijk, leg je niet -opgegeten gekookte rundvlees zo snel mogelijk weg. Plaats bijvoorbeeld na het plateren van uw diner in containers en plaats ze in de koelkast of vriezer. Op die manier zal het voedsel sneller afkoelen en minder snel dragers van Salmonella worden.

Omgaan met een vervelende aanval van Salmonella

Natuurlijk kun je alles doen wat je kunt en nog steeds Ik kan jezelf niet altijd beschermen tegen elke borstel met Salmonella, vooral als je dineert. Hoewel Salmonella -uitbraken op openbare plaatsen geen dagelijkse evenementen zijn, gebeuren ze vaak genoeg. Een rapport uit 2023 over door voedsel overgedragen ziekten van de US Centers for Disease Control and Prevention (CDC) geeft aan dat 18,6% van de uitbraken van retailvoedselcomplex tussen 2017 en 2019 traceerbaar was voor Salmonella.

Wat is het eerste wat je moet doen als je denkt dat je voedselvergiftiging hebt? Blijf gehydrateerd. Professional van voedselveiligheid Dr. Alison O’Brien adviseert dat het een goed idee is om vloeistoffen te drinken, maar “raadpleeg een arts als u bloed in uw ontlasting hebt” (via de National Institutes of Health). Ze beveelt aan dat kinderen met Salmonella -vergiftiging worden gezien, ongeacht de ernst van hun door voedsel overgedragen ziekten.

Misschien wilt u ook de hotline van vlees en gevogelte bellen op 1-888-mphotline (1-888-674-6854) als u ziek wordt of een vraag over voedselvergiftiging wilt stellen. Veiligheidsexperts voor voedsel en consumentenwetenschappen kunnen u helpen bij het navigeren van uw ervaring en veiligere toekomstige voedselkeuzes maken.