Donkere chocolade en zeezout notenbars

Deze zelfgemaakte pure chocolade en zeezoutnotenbars zijn knapperig, de perfecte combinatie van zout/zoet en heerlijk. Ze hebben minder dan 10 ingrediënten en het recept is super eenvoudig en gemakkelijk te volgen. Als je van vriendelijke balken houdt, is dit het recept voor jou!

Als je ooit thuis notenbars wilde maken, ben je aan het juiste punt gekomen! Deze werden geïnspireerd door vriendelijke staven, en ze zijn vol met geroosterde noten vol met geroosterde noten en afgewerkt met een vleugje zout en chocolade.

We beginnen met het roosteren van de noten en ze vervolgens in een bruine rijststroop bedekken. Ze worden vervolgens overgebracht naar een ovenschaal en opnieuw gebakken, vervolgens gesneden en bedekt met zout en chocolade. Het is een super eenvoudig proces en ze moeten perfect voor je uitkomen!

Als u op zoek bent naar meer zelfgemaakte barrecepten, bekijk dan onze zelfgemaakte Fig Newtons of deze Cranberry Bliss Bars.

Donkere chocolade en zeezout notenbalk ingrediënten

Overheadweergave van copycat Kind Bar -ingrediënten.
  • Noten: We hebben een combinatie van pinda’s, cashewnoten en amandelen gebruikt, maar u kunt de noten die u verkiest, inclusief walnoten of pecannoten gebruiken. Je hoeft zelfs geen combinatie van noten te gebruiken – slechts één variëteit zou helemaal goed zijn!
  • Bruine rijststroop: Dit is enigszins een speciaal ingrediënt, maar het is super plakkerig, dus het is het perfecte bindmiddel in deze bars. We gebruikten net genoeg om alles bij elkaar te houden zonder dat de tralies plakkerig aanvoelen. Als je geen bruine rijststroop kunt vinden, kun je ook honing gebruiken, maar de bars blijven misschien niet zo goed als ze zouden hebben als je bruine rijststroop zou gebruiken.
    • U kunt bruine rijststroop vinden in veel speciaalvoedselwinkels (zoals Whole Foods) of online bestellen.
  • Gepofte bruine rijst: We gebruikten een gepofte bruine rijstgraan, je kunt ook normale gepofte rijstgranen gebruiken.
  • Donkere chocolade: Dit wordt gebruikt om de bodem van de staven te coaten en erop te besprenkelen. U kunt ook semisweet of melkchocolade gebruiken indien gewenst.
  • Kokosolie: We voegen dit toe aan de chocolade om het uit te dunnen en om het sneller te helpen.
  • Vanille: Dit wordt toegevoegd aan de bruine rijststroop om een ​​beetje extra smaak aan de balken toe te voegen.
  • Zout: We voegen zout toe aan de bruine rijststroop en we strooi ook de toppen van de staven met een schilferig (Maldon) zout. Als je geen grote fan bent van zout/zoet, kun je het zout op de tralies overslaan.

Hoe maak je deze donkere chocolade- en zeezoutnotenbars

Stap 1: Verwarm de oven voor op 325˚F / 160˚C. Verspreid de noten in een enkele laag op een omrande plaatpan en bak 5-8 minuten, tot geurig en lichtbruin.

Overhead uitzicht op noten voordat u roosteert.

Stap 2: Bekleed een 8×8-inch pan met perkamentpapier en zet opzij. Combineer in een grote mengkom de noten en gepofte rijst en gooi om te combineren.

Stap 3: Voeg de bruine rijststroop toe aan een magnetronveilige kom en magnetron gedurende 30 seconden. (Dit maakt het los, zodat het gemakkelijker is om mee te werken.) Klop het vanille -extract en het zout in, giet vervolgens over het notenmengsel en roer tot het gelijkmatig bedekt is.

Stap 4: Breng het moermengsel over in de voorbereide pan en druk in een gelijkmatige laag.

Stap 5: Bak 18-20 minuten. Haal uit de oven en laat ~ 30 minuten afkoelen en breng vervolgens over naar een snijplank. Snijd in de lengte in de helft en snijd elke helft in 5-6 dunne staven. Laat helemaal afkoelen.

8x8 notenbalk vierkant in afzonderlijke staven snijden.

Stap 6: Voeg de chocoladeschilfers en kokosolie toe aan een magnetronveilige kom en magnetron in tussenpozen van 30 seconden, goed roeren tussen elk interval, tot het volledig is gesmolten. Dompel de bodem van elke balk in de gesmolten chocolade en breng vervolgens over naar een bakplaat bekleed met perkamentpapier.

Besprenkel de bovenkant van elke stang met gesmolten chocolade en bedek vervolgens met schilferig zout. Koel tot de chocolade is ingesteld en geniet dan van!

Substituties en variaties

  • Gek – We hebben amandelen, cashewnoten en pinda’s gebruikt, maar u kunt ook walnoten, pecannoten, pistachenoten, hazelnoten of macadamia -noten gebruiken.
  • Chocoladevrij – Als je niet van pure chocolade houdt, kun je melk of semisweet chocolade gebruiken of gewoon de chocolade weglaten. Ze zullen nog steeds heerlijk zijn.
  • Bruine rijststroop – U zou dit moeten kunnen vinden in een winkel bij u in de buurt of u kunt het online kopen. Je kunt ook honing of ahornsiroop gebruiken, hoewel de staven misschien niet zo goed binden en een beetje plakkeriger kunnen worden.

Apparatuur

Je hebt een 8×8 “pan nodig om de staven erin te bakken, evenals wat perkamentpapier om ervoor te zorgen dat ze niet aan het schip blijven.

Opslag

De beste manier om deze op te slaan is in een luchtdichte container, met perkamentpapier geplaatst tussen lagen van de staven om te voorkomen dat ze aan elkaar blijven plakken. Ze moeten ongeveer een week of iets meer meegaan wanneer ze in een luchtdichte container worden bewaard.

  • Zorg ervoor dat je je 8×8 “pan met perkamentpapier bekleed en spuit licht met kookspray om ervoor te zorgen dat de bars niet blijven hangen.
  • Door wat kokosolie toe te voegen aan je donkere chocolade zal het een beetje verdunnen en het sneller helpen.
  • Om er zeker van te zijn dat je bars geen “voet” van een grote chocolade hebben, wat gebeurt wanneer de chocolade van de bodem van de tralies loopt, zorg er dan voor dat je overtollige chocolade van de bodem van de balk laat druppelen voordat je deze neerlegt.
  • Strooi de toppen van de staven met wat schilferig zout voor een beetje extra smaak.
  • Als je geen bruine rijststroop kunt vinden, kun je in plaats daarvan honing proberen.

klok klokpictogrambestek bestekpictogramvlag vlagpictogrammap mappictogramInstagram Instagram -pictogrampinterest Pinterest -pictogramFacebook Facebook -pictogramafdrukken afdrukpictogramvierkanten vierkantenpictogramhart hartpictogramhart vast Hart solide pictogram