Als er één ding is om te weten over Ivy League -studenten in Massachusetts, is het dat het grote fans zijn om dingen te doen die andere mensen nooit overwegen. Er was bijvoorbeeld het MIT Blackjack -team dat in de jaren negentig casino’s sloeg om kaarten te tellen en een klein fortuin verdiende. Toen waren er de MIT -studenten die besloten om Harvard Bridge in oktober 1965 te “hacken” door het allemaal te meten in “Smoots”, genoemd naar Oliver R. Smoot wiens lichaam werd gebruikt als een menselijke meetlint. Nu, op nog een hoofdschuddermoment om uit Massachusetts te komen, at Harvard Medical-student Nick Norwitz een maand lang 24 eieren-en leefde om erover te vertellen.
Het metabolische experiment, zoals Norwitz het noemde, resulteerde in het consumeren van 720 eieren en het intrekken van 133.000 mg cholesterol in de voeding gedurende een maand. Waarom? Omdat, zoals gezegd, dat is waar Ivy League -kinderen van zijn – en hij wilde het effect zien dat het op zijn lichaam zou hebben. Voordat Norwitz begon met zijn experiment, had hij al de hypothese dat zijn cholesterol, of in ieder geval wat als “slecht” cholesterol wordt beschouwd, aka LDL (lipoproteïne met lage dichtheid), niet zou toenemen. Hij had niet alleen gelijk, maar toen hij koolhydraten aan de tweede helft van zijn experiment toevoegde, daalde zijn cholesterol met maar liefst 18%.
Hoewel de American Health Association zegt dat je niet meer dan één tot twee eieren per dag moet eten, vanwege het begrip van Norwitz over het menselijk metabolisme, was hij niet bang om gewoon in zijn experiment te gaan. En om zijn woord te gebruiken, was het een “eieren-citing” -proces met een even “eieren-citeren” uitkomst.
Hoe heeft Nick Norwitz zijn cholesterol niet door het dak geblazen?
Voordat we zelfs ingaan op hoe en waarom van dingen, moet worden opgemerkt dat Nick Norwitz geen Harvard -undergrad is die gewoon voor de lol rommelt. Naast het werken aan zijn medische graad van Harvard, heeft hij al zijn Ph.D. In de metabole gezondheid van de universiteit van Oxford, dus hij was het niet precies met dit experiment. “Het doel van dit hele experiment was een metabole demonstratie om de ‘hefbomen’ te bespreken die cholesterol bij verschillende individuen kunnen beïnvloeden,” vertelde Norwitz aan Fox News Digital. “Ik verwachtte dat mijn cholesterolgehalte niet zou veranderen door alleen de eieren toe te voegen – en dat is inderdaad wat er is gebeurd.”
Na een koolhydraatarm dieet voor de eerste helft van de maand, toen Norwitz gezonde koolhydraten toevoegde in de vorm van fruit, zorgde het ervoor dat zijn cholesterol daalde, een fenomeen dat hij een metabole verschuiving noemde. “De extra dosis koolhydraten domineerden over de krankzinnige hoeveelheden cholesterol die ik consumeerde,” vertelde Norwitz aan de New York Post.
Hoewel Norwitz zijn liefde voor metabole gezondheid als de belangrijkste reden achter het experiment noemde, wilde hij ook de mentaliteit tegengaan dat er niet alleen één gezonde manier is voor mensen om te eten. “Helaas zijn de berichten op sociale media, met name in de dieetruimte, vaak oppervlakkig of hol,” zei Norwitz in zijn YouTube -video. “Maar ik denk dat ze kunnen dienen als intellectuele provocatie.” Met andere woorden, Norwitz geeft er de voorkeur aan dat u de informatie in twijfel trekt die u krijgt, in plaats van het allemaal op het eerste gezicht te nemen, omdat niet elk lichaam hetzelfde is.