Het eten van cayennepeper heeft een onverwacht effect op je cholesterol

Geneesmiddel nemen is niet de enige manier waarop u stijgende cholesterolgehalte kunt bestrijden. Er zijn gezonde gewoonten die uw hoge cholesterol kunnen verlagen, waaronder het eten van cayennepeper.

Als je regelmatig pittig eten, weet je dat Cayenne Pepper de hitte oplevert. Het is zelfs een speciaal in veel smaakvolle warme gerechten. Het ingrediënt dat zijn vijf-alarmen warmte veroorzaakt, is de reden waarom Cayenne Pepper een favoriet is bij mensen die hun cholesterol met voedsel willen beheersen. De kern van de hitte van Cayenne Pepper is capsaïcine, een stof die wat cholesterolverlagende bekwaamheid heeft getoond onder klinische omstandigheden (wat een van de vele dingen is die met je lichaam kan gebeuren als je pittig voedsel eet).

Een beoordeling 2022 in grenzen in voeding bepaalde dat capsaïcine mogelijk cholesterol op positieve manieren zou kunnen beïnvloeden voor personen met metabool syndroom, een aandoening gekoppeld aan een hoger risico op hart- en vaatziekten. Na het analyseren van de bevindingen van negen onderzoeken concludeerden de auteurs dat het innemen van capsaïcine het totale cholesterol en “slechte” lipoproteïne (LDL) cholesterol met lage dichtheid kon verminderen.

Omzeilen slechte cholesterolopbouw

Toen Dr. Zhen-Yu Chen in 2012 werd geïnterviewd over een studie die zijn team uitvoerde in Hot Chili Peppers, zei hij dat Capsaïcine zowel cholesterolophoping leek te verminderen als er meer van uit het lichaam (per wetenschap dagelijks) te vegen. Als gevolg hiervan had cholesterol minder tijd om zich te houden aan slagaderwanden en toekomstige schade te veroorzaken.

Capsaicine kan mogelijk achterblijvende “goede” lipoproteïne met hoge dichtheid (HDL) cholesterol en tamme-stijgende LDL-cholesterol opheffen. In een proef van 2017 (via voedingsstoffen) verhoogden deelnemers die tweemaal daags 4 milligram capsaïcine consumeerden hun HDL -cholesterol gedurende drie maanden. Deelnemers aan de controlegroep – die capsules consumeerden met slechts 0,05 milligram capsaïcine – hebben daarentegen niet hetzelfde voordeel ervaren.

Een onderzoek uit 2018 in het Journal of Functional Foods kwam tot een vergelijkbare conclusie over het verband tussen capsaïcine en lage cholesterolwaarden. Nadat ze regelmatig gematigde (4,4 milligram) doses capsaïcine hadden opgenomen, vertoonden de deelnemers verlaagde LDL-cholesterolspiegels. Capsaïcine zou dus kunnen helpen bij het verminderen van de dood door ziekten zoals hartaanvallen en verharding van de slagaders (die een van de oorzaken van hartaanvallen is). Maar voordat je oploopt om een ​​bakje cayennepeper te kopen, moet je worden gewaarschuwd dat meer niet beter is, althans in het geval van capsaïcine. Toen deelnemers aan de studie 2018 hoge (16,7 milligram per dag) niveaus van capsaïcine namen, stopten ze met de cholesterolvriendelijke effecten van de chemische stof.

Voel de hartvriendelijke verbranding

Als je het idee leuk vindt om Cayenne Pepper te gebruiken als een hulpmiddel voor cholesterolverlagend, hoef je niet te wachten tot de volgende keer dat je chili maakt. Cayennepeper kan worden gebruikt om verschillende gerechten op te sparten, waaronder sommige die je misschien verbazen. Je bent tenslotte misschien niet geschokt om te horen dat Cayenne Pepper Livens Mexicaanse rijst. Maar als je je avontuurlijk voelt, kan Cayenne Pepper ook desserts zoals chocoladeganache opfleuren.

Natuurlijk ben je misschien een van die mensen die de voorkeur geven aan milde kruiden zonder een hoop branden. Overweeg in dat geval een capsaïcine -supplement te proberen. Houd er rekening mee dat je misschien nog steeds de verbranding voelt, zelfs als je een pil neemt. Capsaicinesupplementen kunnen gastro -intestinaal ongemak veroorzaken totdat uw lichaam zich aan hen aanpast, dus het is verstandig om voorzichtig te zijn met uw dosering – en advies te krijgen van een medische professional voordat u dergelijke supplementen in uw dagelijkse regime opneemt.