Is Quiche gezond? Dit is wat het eierschaal echt met je lichaam zal doen

Quiche klinkt misschien chique en intimiderend, maar het is verrassend eenvoudig om te maken. In feite bestaat een basisrecept voor quiche uit een handvol meestal volledig natuurlijke ingrediënten. Maar betekent dit dat het een gezond gerecht is?

Laten we beginnen met de (meestal) schilferige korst. Over het algemeen zijn quiche taartbodems voornamelijk afhankelijk van bloem en vet voor textuur en smaak. De korst kan echter worden gemaakt met een vezelzware bloem zoals volkorenmeel, waardoor het op zijn minst voedzamer zou worden. En je zou kunnen kiezen voor een onverzadigd vet, zoals walnootolie, kokosolie of olijfolie. (Lees over andere oliën waarmee u zou moeten koken.) Als alternatief kunt u de korst overslaan; Gebruik gewoon een anti -aanbak bakschaal om het serveren en schrobben gemakkelijker te maken.

Eieren zijn een typische Quiche -headliner en onderzoek ondersteunt het idee dat eieren voedingswaarde gunstig zijn. Volgens een beoordeling van 2023 bij voedingsstoffen wordt het eten van eieren geassocieerd met verbeterd gewichtsverlies en verhoogde volheid. Bovendien bleek uit een studie uit 2025 bij voedingsstoffen dat het eten van eieren eenmaal per week het eten van de cardiovasculaire aandoeningen van oudere volwassenen met 29%verminderde. Oh, en je kunt niet vergeten dat eieren vol zitten met veel voedingswaarde, die voortkomt uit hun grote hoeveelheden voedingsstoffen zoals eiwitten, calcium en vitamine A.

Twee zuivelproducten met ongelijke gezondheidsbevindingen

Andere ingrediënten die vaak in quiche worden gebruikt, zijn kaas en half en half (een deel volle melk en een deelcrème).

Kaas bevat grote hoeveelheden calcium en eiwitten. In slechts één ons mozzarella -kaas krijgt u bijvoorbeeld 205 milligram calcium en 7,7 gram eiwitten. Een meta-analyse uit 2022 bij voedingsstoffen concludeerde dat het eten van kaas de kans op hartfalen, hartaandoeningen en beroertes verminderde, mogelijk omdat het een zuivelproduct met hoog calcium was. (Lees over enkele van de gezondste kazen die u kunt eten.)

Aan de andere kant is half en half niet bepaald het gezondste zuivelproduct, vooral als u een hoge bloeddruk hebt of uw cholesterolinname bekijkt, per geregistreerde diëtist Kirsten Jackson (via parade). Gelukkig kunt u de helft en de helft vervangen door een product door een lager vetgehalte en minder calorieën, zoals havermelk. Weet gewoon dat je quiche niet exact dezelfde romige, rijke textuur heeft als met een voller vetproduct.

Ideeën en opties voor een gezondere maaltijd

Zout en peper zijn conventionele quiche -kruiden. Maar de eerste is misschien niet nodig, vooral als u probeert uw zoutverbruik te verlagen. Volgens de American Heart Association eten de meeste mensen in de Verenigde Staten meer dan twee keer zoveel dagelijks natrium als noodzakelijk, en natrium kan het cardiovasculaire systeem druk zetten. Om uw natriumniveaus onder controle te houden, sla het extra zout over en streef u naar een lage natriumkaas, zoals verse mozzarella of cottage-kaas.

Houd de zwarte peper echter in je quiche. Zwarte peper heeft verrassende gezondheidsvoordelen, waaronder de aanwezigheid van piperine, een ontstekingsremmend middel. Volgens een studie uit 2018 in cellulaire immunologie kan het innemen van piperine effectief zijn bij het behandelen van ontstekingen door reumatoïde artritis. Overweeg bovendien om groenten aan uw quiche toe te voegen voor wat extra vezels, antioxidanten en essentiële voedingsstoffen.

Uiteindelijk, wanneer gegeten met mate en bereid met zorgvuldig geselecteerde ingrediënten-en misschien minus de korst-kun je zeker Quiche in een gezond, goed uitgebalanceerd dieet plaatsen.