Deze boterachtige, Garlicky Herb Fan Rolls zijn super zacht, schilferig en absoluut lekker! De pull-apart lagen vangen zoveel smaak in elke hap. Probeer deze als bijgerecht voor de vakantie, of een speciale gelegenheid.
Deze knoflookkruidenventilators zijn absoluut een speciaal recept voor gelegenheid, maar ze zijn absoluut fantastisch. We verspreiden geroosterde knoflook en bieslookboter tussen elke schilferige laag van de rol, je kunt de lagen uit elkaar trekken en zoveel smaak krijgen in elke hap.
Deze zijn redelijk tijdrovend, maar meestal is het volledig in handen. Je moet gewoon de rollen twee keer laten opstaan, daarom duurt het recept zo lang! Dat gezegd hebbende, dit zijn 100% de moeite waard.
Probeer deze voor Thanksgiving of Kerstmis! Ze zijn zeker een hit.
Rollrol ingrediënten van knoflook kruid

Voor de rollen
- Melk: Volle melk is het beste in dit recept. Zorg ervoor dat het wordt verwarmd tot 110-115˚F voordat u de gist toevoegt.
- Suiker: Helpt de gist en smaken het deeg te activeren.
- Gist: Dit recept vraagt om onmiddellijke gist, maar u kunt ook actieve droge gist gebruiken.
- Boter: Ongezouten is het beste.
- Eieren: Je hebt één heel ei en één eierdooier nodig.
- Meel: We gebruiken alle doelmeel in dit recept.
- Zout: We gebruiken koosjer zout – je hebt nogal wat nodig om ervoor te zorgen dat je broodjes veel smaak hebben. Als u tafelzout of fijn zeezout gebruikt, wilt u misschien iets minder gebruiken.
Voor de knoflookkruidboter
- Boter: Gezouten of ongezouten werken hier.
- Knoflook: We braden een hele kop knoflook voor dit recept.
- Kruiden: We gebruiken bieslook, maar voel je vrij om een mix van kruiden of een ander kruid te gebruiken, zoals peterselie, rozemarijn of tijm.
Hoe u dit recept voor knoflookfanrollen maakt
Prep: Verwarm de oven voor op 400˚F.
Stap 1: Verhit in een kleine steelpan melk en suiker tot 110-115˚F. Zorg ervoor dat het niet heter is dan 120˚F, strooi de gist over de bovenkant en laat ongeveer 10 minuten zitten, totdat de gist schuimig is.


Stap 2: Voeg de eieren en gesmolten boter toe aan de kom van een standaardmixer en klop een paar seconden. Voeg het melk/gistmengsel, het zout en de bloem toe.
Stap 3: Meng samen met een spatel tot het een rundig deeg vormt, gebruik vervolgens de deeghaak en draai uw mixer in middelhoog snelheid. Kneed ongeveer 5 minuten, totdat het deeg meestal soepel is en terug stuitert als je erop drukt.
Vorm het deeg in een bal, plaats in een ingevette kom, dek af en laat 90 minuten op een warme plaats staan, totdat het deeg in grootte is verdubbeld.


Stap 4: Snijd ondertussen de bovenkant van je hoofd knoflook om de kruidnagel bloot te leggen en stevig in aluminiumfolie te wikkelen. Rooster de knoflook gedurende een uur, totdat de kruidnagel goudbruin en erg zacht is. Wanneer de knoflook wordt geroosterd, laat u een beetje afkoelen en knijpt u alle knoflook uit de kruidnagel in een kom en pureren met een vork.
Klop in een kom de gesmolten boter, geroosterde knoflook en bieslook en zet opzij.



Stap 5: Verwijder het deeg uit de kom en sla het neer. Verdeel het deeg in 2 stukken van gelijke grootte.
Rol de helft van het deeg uit in een rechthoek ongeveer 16 x 13 inch. Snijd de randen van het deeg in perfect rechte lijnen om een rechthoek van 15 x 12 inch te vormen.



Stap 6: Snijd het deeg in 6 2,5-inch strips (gesneden aan de lange, 15 “zijde) met een pizza-snijder of mes. Laat een strook deeg onaangeroerd en veeg dan de andere 5 strips met de knoflookboter. Je hebt het niet nodig Veel – net genoeg om de strook deeg in een dunne laag tot aan de randen te bedekken.


Stapel de stroken deeg en plaatst de gewone strook bovenop. Snijd in 2-inch rechthoeken met een scherp mes. Zorg ervoor dat je recht door het deeg snijdt, zodat je de lagen niet comprimeert. Herhaal het met de andere helft van het deeg om in totaal 12 rollen te maken.


Stap 7: Plaats elke ventilatorrol in een ingevette muffinblik, snijd de kant van de kant naar boven. Dek af en laat 60-90 minuten op een warme plaats stijgen. Verwarm de oven ondertussen op 350 °F.

Stap 8: Zodra de rollen zijn opgelost, leg je over naar de oven en bak je 16-18 minuten, totdat ze goudbruin beginnen te worden. Zodra de broodjes uit de oven komen, bestrijk je met meer knoflookbieslookboter (je moet de boter opnieuw in de magnetron smelten voordat je dit doet). Laat het enigszins afkoelen en geniet dan!


Wat te serveren met knoflook kruidenventilators
Serveer deze knoflookkruidventilators langs andere stevige bijgerechten zoals:
- Knapperige geroosterde aardappelen
- Geschoren spruitjes salade met gekonfijte pecannoten
- Geroosterde wortelen met groene godin feta dip
- Ui Tarte Tatin
- Burrata, Prosciutto en rode wijn gepocheerde peer salade
Apparatuur
Een siliconen gebak met een rooster is enorm nuttig voor het maken van deze fanrollen. Het is het perfecte oppervlak om het deeg uit te rollen, en je kunt de metingen op de mat gebruiken om ervoor te zorgen dat je alles aan de juiste maat kent en snijdt. We gebruiken het altijd voor onze bakrecepten!
Een thermometer Zal u helpen ervoor te zorgen dat uw melkmengsel niet te warm of koud is, die beide de gist kunnen beïnvloeden.
Deze anti -aanbakmuffinblikken zijn de beste die we ooit hebben gebruikt! We smeren de blikken nog steeds zo goed, maar we hebben nog nooit problemen gehad met het vasthouden.

Opslag
Laat de ventilator rollen volledig afkoelen en bewaar dan 2 dagen in een luchtdichte container op kamertemperatuur. Bewaar ze voor langere opslag in de koelkast gedurende 5 dagen.
U kunt deze ook ongeveer een maand in de vriezer opslaan. Om bevroren rollen opnieuw te verwarmen, plaatst u de rollen ongeveer 20 minuten in een 300˚F -oven, totdat deze door is opgewarmd.
- Vooruit maken: Volg de stappen van dit recept omhoog door stap 11, wanneer u de gestapelde rollen snijdt. Plaats in een ingevette muffinblik, dek af en zet een nacht in de koelkast. Haal ’s ochtends de rollen uit de oven en breng ze op kamertemperatuur, laat ze vervolgens een uur op een warme plaats stijgen voordat je het bakken.
- Gebruik geen bloem bij het rollen van het deeg. Er zit genoeg boter in dit deeg dat het niet moet blijven hangen aan het oppervlak waar je het op rolt. (Voor de beste resultaten raden we aan Silpat te gebruiken.) Als u aan één kant van het deeg met bloem eindigt, zullen de stroken deeg niet goed samenvoegen.
- Als je rollen voortijdig in de oven beginnen te bruinenbedek de bovenkant met aluminiumfolie ongeveer halverwege bakken.
- Gebruik een scherp mes om de rollen te knippen zodra ze zijn gestapeld. Als je mes te saai is, kan het de lagen comprimeren en ze zullen niet goed uitzetten tijdens het bakken.
