Lokaal lezersnieuws

Plan Zanderij Mislukt????


 

“Plan rond Zanderij mislukt”?

 

Aanleg Nieuwe Zeesluis

Foto's. Aanleg Nieuwe Zeesluis Deurkas Binnenhoofd.

Reanimatievaardigheden op peil houden

Per 1 maart j.l. is de Stichting Reanimatie en AED opgeheven. Zij verzorgen geen trainingen en oefenavonden meer in Castricum.Wilt u uw reanimatievaardigheden graag op peil houden, dan kunt u daarvoor terecht bij de herhalingslessen en inloopavonden van EHBO Vereniging Castricum.

Kunstenaar uit Akersloot deelnemer 'Lang leve Rembrandt'

Is Gerard Luten (68) uit Akersloot de 'Rembrandt van deze tijd?' Sinds drie jaar maakt hij prachtige reproducties van de grootmeester. Binnenkort hoopt hij deze in het Rijksmuseum te zien hangen.

JPTeens in concert: 8 musicals in 90 minuten!

Nog maar heel even en dan is het zover. Een groep van 60 getalenteerde leerlingen, uit alle verschillende jaarlagen van het Jac. P. Thijsse College, staan met JPTeens in Concert op de planken. Dit keer doen er ook nog oud-leerlingen mee die al studeren en nog één keer hun oude rol weer oppakken.

Meditatie gezond voor ouderen

Uit onderzoek blijkt dat mediteren veel positieve gezondheids effecten heeft. Speciaal ook voor ouderen. Zo blijkt dat het geheugen en de concentratie er door worden verbeterd. Ook verlaagt het de bloeddruk en versterkt het het immuunsysteem.

Emergo oogst veel lof met afwisselend programma op concours

Zaterdag 16 maart presenteerde het fanfareorkest van muziekvereniging Emergo zich op het concertconcours in de Hanzehof in Zutphen. Als laatste orkest startte Emergo in ensemble-opstelling met Melt – Thougts of a Stranger van Tjeerd Nijhof.

Oplossing Voor De Standpaviljoens Van Castricum

Foto's. Oplosing Voor De Strandpaviljoens Van Castricum Op De Dag Dat Het Ultimatum Afloopt.

Om De Duinen Te Beschermen Moeten De Paviljoens Naar Voren Vindt Het Waterschap.

Lezing Rob van Eerden over archeologische vondsten bij aanleg Westfrisiaweg

Rob van Eerden, beleidsadviseur Archeologie van de provincie Noord-Holland, is donderdag 04 april in Huis van Hilde te Castricum om een lezing geven over de opgravingen bij de Westfrisiaweg / N23.

ZEESLUIS

Foto's. Bouw Van De Nieuwe Zeesluis.

Foto's. Deurkas Binnenhoofd.

Foto, Nr. 3-5 en 6. Hoogwaterkering.

Foto. Nr. 4. Bediengebouw Sluisleidingcentrum.

Foto. Nr. 17. Poortcontrole.

Foto. Nr. 18. SHIP.

Pagina's