• Foto Lars Bezemer

  Lars Bezemer
 • Foto Lars Bezemer

  Lars Bezemer
 • Foto Lars Bezemer

  Lars Bezemer
 • Foto Lars Bezemer

  Lars Bezemer

Aftellen naar 'Uit Je Bak'

Entree is nog steeds gratis

CASTRICUM "We kunnen bijna niet wachten" zegt een enthousiaste organisator Elke Ross. "Uit Je Bak belooft echt weer een heel fijne dag te worden." De inmiddels dertiende editie is voorbereid. Op de laatste zondag van juli, 28 juli, staat Uit Je Bak in het Willem De Rijkepark.

KLEINSTE FESTIVALGANGERS Ook dit jaar staat het programma weer bol van fijne, verrassende en dansbare bands en acts. Daarnaast heeft Uit Je Bak ook weer lokaal gezocht naar partners. Jongerencentrum Discovery en Toonbeeld zorgen ervoor dat ook de kleinste festivalgangers van het nodige entertainment zijn voorzien. Knutselen, zelf muziek maken, alles komt voorbij.

FOODTRUCKS Op Uit Je Bak vind je een grote variëteit aan lokale en regionale foodtrucks. "En er staat nog een verassing op het programma, voor als je langskomt." aldus Elke.

BANDS De organisatie heeft een paar mooie bands kunnen boeken. Als absolute headliner is Mozes and the Firstborn gestrikt. Met het album 'Dadcore' dat begin dit jaar uitkwam omarmt Mozes and the Firstborn het sentiment van je vaders muziek, door juist hun favoriete stijlen binnen het dit genre te verkennen.

Kita Menari is een band op het punt van doorbreken. Hun nieuwste single 'Feel It All' kun je regelmatig horen en is een topper op de streamingdiensten. Na vele promo's bij 3FM en NPO Radio 2 werd Kita Menari 'Nieuwe naam' op NPO Radio 2. Niet veel later werd 'Young Lovers' tot NPO Radio 2 Topsong verkozen door de DJ's.

Ergens in het grauwgrijze gebied tussen Car Seat Headrest en The Strokes, daar 'praatzingt' Steve French op een stoeprand mee. Op zijn debuutalbum, Lightning Tiger Running, vertelt hij hierover, maar ziet hij ook dat aan de horizon alweer een sprankje hoop gloort.

Het was al eeuwen geleden (2016) toen een meisje, Laura Sjin, besloot haar hersenspinsels op muziek te zetten. 'Hoe klinkt zoiets dan?' Gitaar-achtig, americanaachtig, maar bovenal Laura-achtig.

LOKALE ACT Catwise is een echte lokale act. Benjamin, Felix, Ronald en Thom komen voor het grootste gedeelte uit de buurt. Catwise maakt tracks vol dynamiek. Complexe drums, melodieuze baspartijen en harde gitaarriffs komen samen en creëren een 'in your face' effect.

Morado is een vijfkoppige, psychedelische popband. Geïnspireerd door de jaren 60/70 psychedelica en jaren 80 scifi, klinken hun nummers als een buitenaards oerwoud.

Het gebeurt je wel eens: per toeval maak je een grap, leuker dan je had verwacht. Dat gebeurde ook met de zes jongens van Peperbek. Omdat ze muziek wilde maken kwamen ze bij elkaar en ze staan voor vrolijkheid en emotioneel comfort.

Ten slotte Red Numbers. Of het nou blues of hard rock is, eigen werk of covers, één ding staat vast; dat dak gaat eraf. De mannen van Red Numbers spelen ondertussen al een hele tijd samen.

Uit Je Bak wordt gehouden op 28 juli vanaf 12:30 uur aan de Willem De Rijkelaan. De entree is gratis.