• Geesterdiunweg

    Archief

B en w willen weer twee inritten bij parkeerterrein Geesterduin

CASTRICUM Het Geesterduin-gebied wordt opnieuw ingericht. "Het is schandalig, dat er af en toe mensen zijn die 70 kilometer rijden op de Geesterduinweg, naast het parkeerterrein" zegt wethouder Paul Slettenhaar, die het gebied veiliger wil maken. Ook de opstoppingen en onveilige situaties bij het parkeerterrein worden opgelost. "Dit betekent dat we tóch weer kijken naar een tweede inrit."

De verkeerssituatie bij winkelcentrum Geesterduin is veel inwoners een doorn in het oog. Wie het grote parkeerterrein af rijdt, heeft voorrang op alle verkeer van links. Een onlogische en potentieel gevaarlijke situatie, oordelen velen, omdat het aanvoelt als een uitrit en verkeersdeelnemers die op de Geesterduinweg rijden dus verwachten voorrang te krijgen. De omstreden voorrangssituatie werd door het vorige college ingevoerd, maar wethouder Slettenhaar (VVD) wil weer terug naar de oude situatie met twee in/uitritten.

Er gaat nog meer veranderen rond Geesterduin. Het winkelcentrum zelf krijgt, zoals bekend, een facelift en de openbare ruimte eromheen gaat ook op de schop. De aannemer begint nog deze maand met de werkzaamheden. Met subsidie van de provincie Noord-Holland wordt een zogenaamde 'shared space' aangelegd aan de achterkant van het winkelcentrum (bij Geesterhage).