• Han Peter Olivier

Baldadige jongeren zetten fiets en containers in de fik

CASTRICUM De brandweervrijwilligers hadden vorige week hun handen vol aan enkele jeugdige pyromanen. 

De vrijwilligers zijn donderdagochtend rond 11 uur uitgerukt naar het NS station, waar een fiets in de brand stond. De spuitgasten konden de fiets met één hogedrukstraal blussen. Bij deze brand werden twee jonge brandstichters waargenomen. Maar bij aankomst van de brandweer en politie waren zij alweer gevlogen.  Eerder in de week, op dinsdagavond (24 oktober), waren er ook al brandstichters actief. De meldkamer kreeg die avond (rond 20.00 uur) bijna gelijktijdig twee containerbranden door via 112. Daarop werd besloten om de spuitgasten van Castricum in te zetten aan de Koekoeksbloem bij basisschool De Montessori en de brandweerlieden uit Limmen naar basisschool Helmgras aan het Korte Land te sturen. Er werd een duidelijk signalement van de vermoedelijke brandstichters gegeven door de melders. Het signalement van de daders was bij beide containerbrandjes hetzelfde. Maar een grote zoekactie van de politie leverde helaas niets op.

KABEL GEËXPLODEERD De brandweer moest vorige week nog vaker in actie komen. Dinsdagochtend om 9:23 uur werden de brandweerlieden opgeroepen om een meting te verrichten aan de Laan van Albert's Hoeve. Dit omdat daar een explosie onder de grond had plaatsgevonden, waarbij de stoeptegels omhoog waren gekomen. De brandweer kon geen vreemde concentraties meten. Er was een elektriciteitskabel geëxplodeerd. Waardoor een groot deel van Castricum zonder stroom zat. De monteurs hebben het probleem weer verholpen. (foto: Hans Peter Olivier).

KWIK GELEKT De brandweer van Limmen moest dinsdagmiddag om 13:54 uur uitrukken naar Heiloo voor een ongeval met gevaarlijke stoffen in een woning. Er bleek een thermometer gevallen te zijn en deze was stuk gegaan. Hierdoor was er kwik gelekt. De spuitgasten hebben alles opgeruimd door een stuk vloerbedekking te verwijderen. Bij de actie waren ook de officier van dienst en de officier gevaarlijke stoffen aanwezig.

VAST IN LIFT Donderdagochtend om 10.00 uur kregen de spuitgasten een melding dat er twee personen vast zaten in een lift aan de Professor van der Scheerlaan. De spuitgasten hebben de twee personen uit de lift bevrijd en de lift in afwachting van de monteur buiten dienst gesteld. Later op de dag was er om 19:45 uur een loze brandmelding bij serviceflat Sans Souci.