• EVERT ELZINGA

Bestuurder SUV rijdt door na aanrijden fietsster én hardloopster op Zanddijk (Limmen)

LIMMEN De politie is op zoek naar de bestuurder van een (mogelijk) SUV-model personenauto, die op donderdagmiddag 22 november op de Zanddijk een fietsster en een hardloopster raakte en vervolgens doorreed.

Omstreeks 17.45 uur fietste een 18-jarige vrouw uit Limmen over de Zanddijk in de richting van Egmond. Vanuit tegengestelde richting kwam een personenauto aanrijden. In het voorbijgaan raakte de auto de fietsster ter hoogte van haar borst. Bij onderzoek werd later een klaplong geconstateerd bij het slachtoffer. De bestuurder van de auto stopte niet bij het ongeval, maar reed door richting Limmen.

Even verderop haalde de automobilist een 52-jarige vrouw uit Limmen in. Zij was aan het hardlopen en liep aan de linkerzijde van de Zandweg in de richting Limmen. In het voorbijgaan raakte de auto de vrouw aan haar rechterarm. Zij liep hierbij verwondingen aan haar arm op die gehecht moesten worden. Ook in dit geval reed de auto door.

De politie hoopt dat de bestuurder van de auto zich meldt. Ook worden eventuele getuigen of mensen die informatie hebben over de automobilist opgeroepen zich bij de politie te melden. De politie is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844. Anoniem bellen kan ook op 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).