• Prentenboek van het jaar is 'Ssst de tijger slaapt' van Britta Teckentrup

Boeken centraal bij Forte Kinderopvang tijdens Nationale Voorleesdagen

CASTRICUM Tijdens de Nationale Voorleesdagen van 24 januari t/m 3 februari, vinden er niet alleen allerlei activiteiten in de bibliotheek plaats (zie hiernaast) maar ook bij Forte Kinderopvang.

Tijdens het Voorleesontbijt op woensdag 24 januari komen talloze bekende én onbekende Nederlanders voorlezen aan peuters en kleuters om zo het voorlezen te stimuleren. Forte Kinderopvang mag hoog voorleesbezoek ontvangen: maar liefst drie wethouders én de burgemeester komen voorlezen bij de Forte kinderdagverblijven en peuteropvanglocaties in Castricum en Limmen.

Burgemeester Toon Mans komt bij peuteropvang 't Drempeltje de kinderen voorlezen, terwijl wethouder Kees Rood van Onderwijs de kinderen van kinderdagverblijf Het Zandkasteel bezoekt. De kinderen van kinderdagverblijf De Vuurtoren worden voorgelezen door wethouder Marcel Steeman van Cultuur. En tenslotte wordt kinderdagverblijf Eigen Wijs in Limmen ook nog bezocht door wethouder Wim Swart.

Bij alle vestigingen van Forte Kinderopvang wordt aandacht besteed aan de Nationale Voorleesdagen. Dit heeft als doel het voorlezen aan kinderen te bevorderen. Voorlezen aan kinderen is belangrijk: het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt veel plezier. Elke dag voorlezen is een feest!

Voor meer informatie kunt u kijken op www.nationalevoorleesdagen.nl, www.fortekinderopvang.nl of bellen met 0251-658058