• Hans Peter Olivier

Brandweerberichten: buurman buitengesloten, gaslek, kortsluiting in auto

CASTRICUM De brandweer hoefde zaterdag om 12:28 uur niet ver te rijden: de buurman van de kazerne had zich buiten gesloten en kon niet meer naar binnen, maar had nog een pannetje met eten op het vuur staan. De brandweer is via een raam de woning binnen gekomen.


Winkels ontruimd vanwege gaslek

CASTRICUM De brandweer is maandag om 12:37 uur opgeroepen voor een gaslek in winkelcentrum Geesterduin. Er was een gaslek in de gang achter de winkels; het lek zat net voor de meter bij de winkel van Zeeman. Bij aankomst waren op advies van de alarmcentrale De Kruidvat en Lingerieland al ontruimd. De brandweer heeft een onderzoek ingesteld en de lekkage gevonden. De klus werd overgedragen aan het gasbedrijf. Al gauw konden de drie winkels weer open.

Kortsluiting in auto aan de Bloemen

CASTRICUM De brandweer is dinsdagmiddag (23 januari) om 14:46 uur uitgerukt voor een autobrand aan de Bloemen (zie foto Hans Peter Olivier). Bij aankomst van de brandweer was de brand al zo goed als uit, waarschijnlijk door gebrek aan zuurstof. Vermoedelijk is kortsluiting de oorzaak van de brand.

OVERIGE MELDINGEN Eerder in de week was er ook nog melding van stormschade (losse dakpannen aan een nieuwe woning aan de Eikenhorst) en loos alarm bij een woonvoorziening aan de Dorpsstraat, veroorzaakt door stoom van het douchen.

Akersloot en Limmen in actie bij de buren

AKERSLOOT De brandweerboot werd dinsdagmiddag opgeroepen om naar het Jagerspad in Oost-Graftdijk te gaan. Dit omdat een voorbijganger die zijn hond aan het uitlaten was, had gezien dat er een persoon in het water lag. Hierop rukten de hulpdiensten massaal uit. Helaas lukte de reanimatiepoging bij de 80-jarige drenkeling niet. Hij is volgens de politie op de fiets onwel geworden

LIMMEN Brandweer Limmen moest vrijdagochtend om 07:26 uur uitrukken naar de Vennewatersweg in Heiloo dit omdat er een kabel in de brand was geraakt van elektrakast van Liander. Hierdoor zaten diverse huishoudens in Heiloo, Egmond, Limmen en Castricum tot ongeveer 09:50 zonder stroom.