• Scholtens Projecten

Buurt toch tevreden over Romeo & Julia in Castricum

CASTRICUM De Vereniging van Eigenaren van maar liefst zes wooncomplexen, in de omgeving van het nieuw te bouwen appartementencomplex Romeo & Julia, hebben hun bedenkingen laten varen.

Aart Tóth

Tijdens een bijeenkomst vorige week in het gemeentehuis waren vooral positieve geluiden te horen over het complex dat op de plek van het oude postkantoor moet verschijnen. De VvE's van De Loet, Landzicht, Duinzicht en Zeezicht waren vertegenwoordigd. Ook de VvE's De Weere, Geesterduinweg, Wayenburgh en Ambassadeur waren aanwezig. Verantwoordelijk wethouder Paul Slettenhaar was kort in zijn welkomstwoord, maar kon zijn eigen enthousiasme niet verbergen. Ook raadslid Leo van Schoonhoven van Burgerforum is positief. "Ik ben het er helemaal mee eens; dit project is een mooi voorbeeld van burgerparticipatie".

De wanden van de raadszaal waren volgehangen met grote impressies. De hoogte is van het complex is wat aangepast en ook het parkeren - in vorige discussies nog een heet hangijzer - is in goede banen geleid. Dit gebeurt in een soort bak 'onder het maaiveld'. Onzichtbaar onder een groenpartij. (Illustratie Scholtens Groep)