• Jacqueline Naaborg in de deur van haar huurwoning

    Aart Tóth

Buurten met Jacqueline Naaborg in Castricum

CASTRICUM Jacqueline Naaborg woont sinds vorige zomer met haar gezin in Castricum. In Hoek van Holland is ze geboren en opgegroeid. Op haar 20e ging ze naar Den Haag. Haar man Carlos komt uit Peru en samen zijn ze in 2015 voor zijn werk in Noord Spanje beland, in de buurt van Bilbao, met hun twee dochters, Eva van 7 en Anouk van 6. In het dagelijks leven werkt ze bij studiekeuzetop3.nl en helpt ze scholieren die niet weten welke studierichting bij hen past.

Aart Tóth

In wat voor buurt woon je?
Wij huren tijdelijk een woning in Molendijk. Een heerlijke buurt voor kinderen. De basisschool is aan de overkant, de speeltuin is praktisch in de achtertuin en er wonen veel vriendjes in de buurt.

Mooiste plekje in het dorp?
We zijn hier alles nog volop aan het ontdekken. Ik word altijd heel blij van het strand en de zee, maar dat komt door waar ik ben opgegroeid.

Favoriete restaurant in het dorp?
Ik kom graag bij Wierenga. Terras in de zon, leuk ingericht en een prima kaart. Het is leuk met kinderen, voor een borrel met vrienden of om een paar uurtjes te werken.

Met wie zou je in een vliegtuig willen zitten?
Ik ben nieuwsgierig naar het werk van wethouder Ron de Haan. Ik heb al eventjes naast hem gezeten in de bibliotheek. Ik bood hem een stoel aan, ik dacht dat hij daar ook was voor één van de kinderen. Toen werd hem gevraagd in de ´grote´ stoel te gaan zitten. Bleek dat hij er was om voor te lezen. Blunder natuurlijk, maar ook wel grappig. We waren hier nog maar een paar maanden en ik had geen idee wie hij was. Ik ben met name geïnteresseerd in zijn portefeuille onderwijs. Vanwege mijn interesse in het onderwijs en het begeleiden van scholieren, zou ik heel graag van hem willen horen voor welke uitdagingen hij met zijn team staat.

Als ik burgemeester was...
Dan zou ik graag het wonen in Castricum toegankelijker maken. Dat komt uiteraard door onze persoonlijke situatie. Binnenkort willen we wel een woning kopen, maar het aanbod is beperkt.

Vertel iets verrassends over jezelf.
Door onze tijd in het buitenland, heb ik gekozen voor werk dat ik overal ter wereld kan doen. Ik werk als online studiekeuzebegeleider. Ik heb regelmatig contact met Nederlanders in het buitenland waaronder ook veel ondernemers. Dat zorgt voor leuke samenwerkingen. Ik help Nederlandse scholieren in het buitenland die hier willen komen studeren. Maar uiteraard kan ik ook gewoon de scholieren uit de buurt helpen.

Wat was je leukste (bij)baantje ooit?
Ik werkte vroeger in de tomaten. Elke zaterdag en in de vakanties om zes uur ´s ochtends of eerder al op de fiets richting de kassen. We brachten ook na het werk veel tijd met elkaar door. Ik herinner me dat we met z´n allen heen en weer gingen op de boot naar Engeland. Gewoon voor de fun en het feesten op de boot. Aan de baas vroegen we wel toestemming, want we waren allemaal tegelijk weg en konden pas wat later dan normaal beginnen die zaterdagochtend. Je kunt je voorstellen dat we die dag erg lang over het plukken hebben gedaan.

Wat staat er nog op je bucketlist?
Zoveel mogelijk van de wereld zien. De volgende rondreis op onze wensenlijst is Noorwegen.