• Jennifer van Schoonhoven, altijd goed gemutst. 

    Aart Tóth

Buurten met Jennifer van Schoonhoven uit Limmen

LIMMEN Het is alweer 31 jaar geleden dat Jennifer het levenslicht aanschouwde in Haarlem. Ze was bijna twee toen ze in Limmen neerstreek op de Westerweg.

Aart Tóth

Eenmaal volwassen betrok ze een woning aan het Eihof in Castricum om vervolgens met partner Léon Hoek, van Hoek Installatie Techniek, toch weer in Limmen terecht te komen. In het dagelijks leven is zij accountant, daarnaast verhuurt ze ook nog stretchtenten (stetchtentrent.com).


In wat voor buurt woon je?
In de leukste straat van Limmen, Magnolialint! De eerste nieuwbouwwijk van de Limmer Linten, wat wonen we heerlijk!
Wat mis je in het dorp?
Er zouden wat mij betreft wat meer starters- en seniorenwoningen in Limmen gebouwd mogen worden, in plaats van al die dure, vrijstaande woningen. Het woonplezier in Limmen gun je toch iedereen.
Wat kun je missen als kiespijn in het dorp?
De nieuwe zendmast bij de Westerweg, volgens mij had Limmen al prima bereik zonder die mast.
Mooiste plekje in het dorp?
Het koekoek, een parkje aan de Westerweg.
Als ik burgemeester was …
Dan zou ik dat haantjesgedrag in de raad eens de kop in drukken en de gemeente Castricum gaan besturen alsof het een bedrijf is. Dan denk ik dat er veel sneller besluiten genomen worden.
Wat doe je met een miljoen?
Een deel aan een goed doel schenken - ja, echt waar! - een deel investeren in mijn bedrijf en een deel gebruiken om de puntjes op de i te zetten in ons huis.
Wat was je leukste (bij)baantje ooit?
In de horeca, (bijna) altijd vrolijke mensen op je terras, in het zonnetje geld verdienen, wat wil je nog meer?
Welke plek zou je veranderen in het dorp?
Het park aan de Vuurbaak zou ik wat gezelliger maken, zodat het voor jong en oud aantrekkelijk wordt om daar lekker een dagje te relaxen.
Wat staat er nog op je bucketlist?
Wedstrijden rijden met m'n paard, minimaal op Z niveau. Ik maak er alleen te weinig tijd voor moet ik eerlijk bekennen.
Vertel eens iets verrassends over jezelf?
Naast mijn dagelijkse werk als accountant verhuur ik ook stretchtenten. Waarschijnlijk denk je 'hoe komt ze daar nou bij?' Ooit wil ik graag zelf onder zo'n tent trouwen, geeft een super gezellige sfeer en de zon en regen blijven buiten. Als je meer wilt weten, schroom niet om contact op te nemen.
Favoriete restaurant in het dorp?
Als ik moet kiezen uit alle restaurants in de gemeente Castricum, dan met stip op één 'Bij de Buurvrouw'. Heerlijk eten, goede bediening en een gezellige sfeer. Als ik iets buiten de gemeente Castricum mag kijken, dan zou ik kiezen voor 'Steakhouse Os' in Heiloo, ook zo goed! Bij deze restaurants in de buurt zou iedereen een keer gegeten moeten hebben.
Leukste winkel in het dorp?
Creative Nails Castricum, aan de Oudeparklaan in Castricum. Een nagelstudio waar ze ook hele lekkere luchtjes, leuke armbandjes en andere sieraden verkopen. Leuk om zelf te dragen of om cadeau te geven!