• Mieke Fransen-Verhoef klaar om te gaan 'Vinden Verbinden. Groeien'.

    Aart Tóth

Buurten met Mieke Fransen

AKERSLOOT Het is alweer 35 jaar gelden dat Mieke Verhoef ter wereld kwam in Heemskerk en begon te ontkiemen. Dat is overigens haar motto: 'Vinden, Verbinden, Groeien', waar je meer over te weten komt via kiemcopywriter.nl.

Aart Tóth

Heemskerk werd Limmen en dertien jaar geleden kwam zij met haar echtgenoot Wim Fransen in Akersloot wonen in de componistenbuurt, het huis van de schoonouders. Intussen zijn daar Sofie van 9 en Sepp van 7 bijgekomen. Ook de zusterpoezen Loulou & Kiki maken deel uit van het gezin. Mieke is copywriter en heeft in het verleden zelfs deel uitgemaakt van de redactie van Nieuwsblad voor Castricum.

In wat voor buurt woon je?

Een fijne buurt, op loopafstand van de basisschool en de supermarkt. In de straat is een speelveld met speeltuin waar de kinderen heerlijk spelen. Vriendjes en vriendinnetjes wonen om de hoek.

Wat mis je in het dorp?

Een gezellige dorpskern. Akersloot biedt qua winkels alles wat je nodig hebt om in je dagelijkse behoeften te voorzien. De winkels liggen verspreid over het dorp. Een kern waarin de winkels wat meer verzameld zijn, is meer uitnodigend en gezelliger. En ik mis een Hema.

Leukste winkel in het dorp?

Bloemen en planten koop ik bij Diaan, ik kom graag bij DIO en als alternatief op de Hema stap ik regelmatig bij Novy binnen. Er is altijd wel een praatje, dat is het voordeel van een kleiner dorp. Mensen kennen elkaar. Onlangs stuurde Rob van Novy mij een foto van de handtekening van mijn 7-jarige zoon. Sepp had voor mij een pakketje opgehaald en dus getekend voor ontvangst. Dat kan in Akersloot.

Wat kun je missen als kiespijn?

Hardrijders. Sommige mensen rijden zo enorm hard, ook in de bebouwde kom. Levensgevaarlijk voor spelende kinderen maar ook voor dieren die plots de weg oversteken.

Mooiste plekje?

In Akersloot is dat de Klaas Hoorn en Kijfpolder. Een prachtig natuurgebied aan het meer. Ik kom er graag voor een wandeling of een rondje hardlopen.

Welk boek ligt op je nachtkastje?

'Op zoek naar de hemel' van Hans Peter Roel. Een prachtig roman. De hoofdpersoon gaat na het overlijden van haar vader op zoek naar de hemel. Tijdens haar zoektocht verblijft ze in een ashram, wandelt ze de Santiago de Compostella-route en koopt ze een dagboek dat haar leven verandert. Een prachtig verhaal vol spirituele inzichten.

Als ik burgemeester was …

Zou ik een duinkaart koppelen aan de gemeentelijke belastingen. Zodat alle inwoners meebetalen voor het natuurbeheer en vrij toegang hebben tot de prachtige natuur die bijna in onze achtertuin ligt. Ook zou ik een leefstijlplan aanbieden. Op school leren we heel veel. Maar wat nu écht gezonde voeding is, en wat de effecten van ongezonde voeding en de huidige zit-maatschappij zijn, dat leren we niet. 'Hoe zorg je goed voor jezelf?' , is de vraag. Preventie en lagere zorgkosten zijn het doel. Voor dit plan zou ik samenwerken met Richard de Leth.

Wat staat er nog op je bucketlist?

Een heleboel, vooral avontuurlijke dingen. Zo wil ik heel graag met mijn gezin leren surfen in Frankrijk. Een week lang surfen, kampvuur en kamperen. Heerlijk lijkt mij dat. Maar ook een huttentocht maken door Oostenrijk en de Santiago de Compostella-route wandelen.

Vertel iets verrassends over jezelf?

Mijn carrière begon bij deze krant. Tijdens mijn opleiding werkte ik freelance en schreef ik over het nieuws uit Limmen. Zo'n tien jaar geleden werkte ik fulltime als journalist voor Nieuwsblad Castricum. Deze lente startte ik mijn bedrijf Kiem copywriter, ik combineer mijn journalistieke achtergrond met mijn ervaring als content marketeer. Ik adviseer en help bedrijven die online willen groeien, klanten willen aantrekken en willen verbinden. De vrijheid vind ik heerlijk, tegelijkertijd ben ik drukker dan ooit.

Als ik niet werk, geniet ik óf van mijn gezin óf ben ik aan het sporten óf een combinatie van die twee. Hardlopen, wandelen, bootcampen (de bootcamps van CrossFit Castricum zijn absoluut een aanrader), op de mat bij Yoga Castricum, langs de lijnen bij Meervogels '31 of als limonademoeder achter de bar bij Atletiek Vereniging Castricum.