• Foto: Aart Tóth

    Aart Tóth
  • Deel van de perronoverkapping is al verdwenen om de liftschacht te kunnen plaatsen.

    Aart Tóth

Castricum zaterdag, zondag en maandag zonder trein

CASTRICUM Er rijden dit Pinksterweekend geen treinen, in verband met (de voorbereiding van) de bouw van het nieuwe station. De stremming begint vrijdagavond 7 juni om 24.00 uur en duurt tot dinsdag 11 juni. NS zet bussen in.

Aat Tóth

Er wordt een damwand geplaatst tussen perron en spoor om verzakkingen tijdens de werkzaamheden te voorkomen. Vanaf vrijdag 7 juni (tot eind oktober) is het ook niet meer mogelijk om vanaf het Westerplein (duinzijde) via de tunnel het perron te bereiken. Fietsers en automobilisten die aan die zijde hun fiets dan wel auto plaatsen, worden via de hellingbaan naar het perron geleid. Hou rekening met meer reistijd naar het station.

REIZIGERS Veel treinreizigers die maandag het station aandoen, lijken nog niet op de hoogte van de naderende stremming op het spoor. Een forens uit Castricum, op weg naar Hoofddorp, reageert verbaasd. "Maar er hangen nog nergens aankondigingen? Bedankt dat u me op de hoogte brengt. Gelukkig valt Pinksteren in deze treinloze periode dus heb ik er maar een dag last van."

Een dame uit Bakkum weet ook van niets. "Het viel me wel op dat er veel borden staan dat de westzijde ingang afgesloten gaat worden, vrijdag. Goed dat ik er nu achter kom dat de trein drie dagen niet rijdt. Jammer dat dit ook niet gecommuniceerd is." De reizigers willen niet op de foto, maar hopen dat het bericht via de krant zijn werk doet.