• AFS

Chileense Alex zoekt gastgezin in Castricum

CASTRICUM Ieder jaar komen er jongeren vanuit de hele wereld met AFS (een non-profit organisatie die interculturele uitwisselingen voor jongeren verzorgt) naar Nederland. Op dit moment gaat de 17-jarige Alex uit Chili als AFS uitwisselingsscholier naar het Jac. P. Thijsse College in Castricum. Een heel avontuur voor deze nieuwsgierige tiener, die daarmee huis en haard achter zich laat om zich te storten op het leren van Nederlands, het kennismaken met regen, kou en lange fietstochten, en het proeven van stroopwafels, drop en haring.

AFS Nederland is op zoek naar een gastouder of gastgezin in de omgeving van Castricum dat vanaf half december tot begin februari graag een wereldse ervaring aan wil gaan en tijdelijk huis en haard wil openstellen voor Alex. Deze sociale en sportieve Chileen houdt erg van voetbal. Eén van zijn favoriete vakken op school is dan ook gym, maar talen en filosofie vindt hij ook erg leuk.

Biedt u Alex een tijdelijk plekje aan in huis? Wilt u een stukje wereld aan de keukentafel leren kennen en banden opbouwen voor het leven? Gastgezinnen zijn welkom in alle soorten en maten: alleenstaand of samen, gay of straight, met of zonder kinderen, op een boerderij of in de stad, jonger of ouder. In principe kan elk gezin dat bereid is zijn hart open te stellen voor een buitenlandse scholier het perfecte gastgezin zijn! Bel (085-0471525) of mail (info@afs.nl) voor een vrijblijvend praatje of kijk op de website (www.afs.nl/gastgezin) voor meer informatie.