Commotie over 'brief aan AH'

CASTRICUM Een brief van inwoner Mirko Carton aan de filiaalmanager van AH Castricum heeft voor opschudding gezorgd op Facebook (JBCA).

Carton pleitte er in zijn brief voor dat de AH op eerste kerstdag niet open zou moeten zijn, waarop de filiaalmanager besloot dat de winkel volgend jaar op deze dag gesloten is. Dit onder voorbehoud van eventuele instructies vanuit het hoofdkantoor.

"Laat kerst bijzondere dagen blijven en zoveel mogelijk mensen in staat stellen dit feest in familie- of vriendenkring te vieren." schrijft Carton. Door zijn brief op sociale media te plaatsen, is Carton een publieke discussie gestart. "Mijn eigen conclusie is dat er in deze zaak geen absoluut gelijk of ongelijk bestaat; men vormt een mening door o.a. traditie, emotie, gevoel, geloof of actualiteit. Zelf ben ik blij dat AH Castricum rekening wil houden met de niet commerciële aspecten van het kerstfeest. Een dikke pluim hiervoor. Ik zal andere supermarkten in Castricum aansporen dit voorbeeld te volgen."

De meeste Facebookers zijn het niet met Carton eens. Een enkeling toont begrip. Zo stellen enkele inwoners dat AH haar personeel weliswaar officieel niet kan dwingen om op deze dag te werken, maar dat dit in de praktijk wél degelijk gebeurt.