• Foto: Hans Boot

    Hans Boot

Corneliuskerk in de steigers: Kerk voor de kerst wind- en waterdicht

LIMMEN De inwoners van Limmen kunnen nauwelijks wachten op het moment dat hun geliefde Corneliuskerk, die 3 mei grotendeels door brand werd verwoest, weer in gebruik genomen kan worden. Toch zal men minstens een jaar geduld moeten hebben en dat is misschien nog erg optimistisch gedacht.

Hans Boot

Vanaf die zwarte donderdag in mei, waarop de katholieke kerk aan de Dusseldorperweg danig door de vlammen werd verminkt, is hoofdaannemer Pronk Bouw uit Warmenhuizen direct gestart om gevaar voor instorting te voorkomen en het herstel voor te bereiden. Glenn Pronk zegt daarover: "We hebben alle noodwerkzaamheden verricht en ook ideeën aangedragen voor de renovatie en herbouw. Inmiddels zijn er zowel binnen als rondom het hele gebouw steigers geplaatst, zodat we na de bouwvak op 27 augustus met het aanbrengen van muurplaten kunnen beginnen. Daarop komen de spanten van de kap te staan, die wordt voorzien van leien. Een gigantische klus, want alleen al voor de kapconstructie en het dak is 70 m3 hout nodig."


De aannemer durft zich nog niet uit te spreken over een exacte planning: "Het streven is dat de kerk voor de komende kerst wind- en waterdicht is. De volgende fase is het aanpakken van het interieur, wat ook een hele toer wordt. Het zou prachtig zijn als de oplevering voor de bouwvak van 2019 zou kunnen plaatsvinden, maar dan moet ook alles meezitten."