• M. Geven

Cursus over vogeltrek start eind september

CASTRICUM Hans Stapersma verzorgt ook in 2019 weer een cursus over de vogeltrek. Velen beseffen niet dat de roodborst in de tuin in de winter niet dezelfde is als de roodborst die dit voorjaar in diezelfde tuin z'n jongen heeft groot gebracht.

Vogels zijn constant in beweging, vaak massaal en meestal gedreven door hun zoektocht naar voedsel. Het meest bekend is misschien de vaak massale trek naar het zuiden in het najaar. Dit fenomeen is ook hier aan de kust vaak indrukwekkend maar helaas weinig bekend bij velen. Ook op het strand van Castricum is de vogeltrek prima te zien.

THEORIE De cursus omvat twee theorie sessies van ongeveer twee uur. elk op zaterdagen (28/9 en 9/11) en 3 excursies van circa drie uur elk in de ochtend in oktober (vanaf zo 13/10).

Deelnemers kunnen zelf een vaste ochtend kiezen: maandag t/m vrijdag of zaterdag/zondag. Het maximum aantal deelnemers per ochtend/groep is twaalf, het minimum vijf.

DUINGEBIED Minimum leeftijd is zestien jaar. De cursus wordt gegeven in Castricum (theorie) en in het duingebied bij Castricum aan Zee (excursies). Kosten voor de cursus zijn 65 euro per persoon. Voor vragen en/of aanmelden kan telefonisch bij Hans Stapersma (06-22684313) met vermelding van het email adres en de voorkeur voor bepaalde dagen.

Bij een lager aantal aanmeldingen dan vijf voor een bepaalde ochtend/groep wordt geprobeerd toch iedereen te plaatsen op ochtenden van tweede of derde voorkeur. Na aanmelden ontvangen de inschrijvers een bevestiging per email met verdere details.