• Anita Mooiweer van theater Koningsduyn is een van de sprekers (archieffoto Aart Tóth)

    Aart Toth

D66 Talk 'Cultuur met visie'

CASTRICUM D66 Castricum houdt zaterdag 17 februari de derde in een serie 'D66 Talks' bij restaurant Wierenga op het Bakkerspleintje. Ditmaal wordt de lokale visie op Kunst en Cultuur besproken door beleidsbepalers van Castricumse Cultuurinstellingen.


CULTUURMAKERS D66 Castricum heeft vier Castricumse cultuurmakers uitgenodigd hun visie op lokaal cultuurbeleid te geven: Peter Brouwer van Toonbeeld, Anita Mooiweer van Geesterhage, Jan Kaldenbach van de bibliotheek en René Bos van Muziekvereniging Emergo. Vanuit hun eigen kennis en betrokkenheid zullen zij de bezoekers informeren en inspireren met hun inzet voor kunst en cultuur in Castricum.

IN GESPREK Na de inleiding gaan de deelnemers samen met u in gesprek. Vragen die aan bod komen, zijn bijvoorbeeld: hoe laat je zoveel mogelijk mensen deelnemen en hoe kun je verenigingen en initiatieven goed faciliteren. Uiteindelijk maakt een bloeiende culturele sector Castricum een nóg fijnere plek om te wonen.


BRUISENDE GEMEENTE Cultuur als smaakmaker heeft een grote verbindende waarde. Mensen kiezen graag voor een bruisende gemeente waar veel leuks te doen is.

Iedereen moet kunnen genieten van de verbinding en verwondering die cultuur met zich meebrengt. Ook buiten het seizoen zorgen verenigingen dat er veel te genieten is.

De avond wordt gehouden bij restaurant Wierenga aan het Bakkerspleintje. Inloop om 19:30 uur, de opening is om 20:00 uur door cultuurwethouder Marcel Steeman (D66). De presentatie en leiding van de avond is in handen van Bregje van der Steeg.