• Uit de oude doos: een viswedstrijd voor bewoners (foto: Ad van de Velde, collectie Oud-Castricum)

    Ad van de Velde

De Santmark in Castricum bestaat 50 jaar

CASTRICUM Woonzorgcentrum De Santmark van ViVa! Zorggroep bestaat een halve eeuw. Daarom is er van 18 t/m 23 maart een feestweek voor medewerkers, oud-medewerkers, bewoners, vrijwilligers, mantelzorgers en familieleden.


GEZOND VAN LIJF EN LEDEN Op 20 maart 1969 opende de Santmark als bejaardenhuis voor ouderen van alle gezindten, ouderen die nog gezond van lijf en leden waren. Nu, vijftig jaar later, wonen er 87 ouderen die in toenemende mate 24 uur per dag zorg en begeleiding nodig hebben. In vijftig jaar is er veel veranderd op het vlak van zorg en welzijn.


FEESTWEEK De feestweek wordt op 18 maart om 10.30 uur geopend door mevrouw Van Vliet-Eppinga, raad van bestuur van ViVa! Zorggroep en Toon Mans, burgemeester van Castricum. Op stapel staan een Playbackshow, filmvoorstelling, een optreden van Harald Veenstra, een heerlijk drie gangenmenu en René Eshuijs met bekende hits. Deze zijn voor bewoners. Ook is er een reünie voor oud-medewerkers.

KERMIS Op de laatste dag, op 23 maart, is er een Oudhollandse kermis in het restaurant. Een gezellige dag in teken van Oud Hollandse spelen en lekkernijen. Een warme herinnering aan vroeger. Er is zelfs een poffertjeskraam. Familie is ook welkom, neem vooral uw kleinkinderen mee. Meer weten? Bel De Santmark: 088 – 9957500.

REÜNIE OUD-MEDEWERKERS De Santmark nodigt ook alle oud-medewerkers uit voor een speciale theateravond op dinsdag 19 maart van 19.45 tot 22.15 uur in het restaurant van De Santmark. Naast een hapje en een drankje zijn ABBA, de Star Sisters en andere artiesten geboekt. Wie hier graag bij is, kan dit doorgeven aan j.engelsma@vivazorggroep.nl of aan de receptie van De Santmark via 088- 9957500. Van tevoren aanmelden is een must in verband met de catering.