• Kabouter Prikkeprak helpt Flosje

Diaverhaal bij de Springplank

Diaverhalen uit jaren 70 aantrekkelijk voor kinderen

CASTRICUM Bij speelvereniging de Springplank in Castricum is er vrijdag een open inloop speelochtend. Omdat de Springplank 45 jaar bestaat zal er een ouderwets diaverhaal worden vertoond.

Het verhaal gaat over kabouter Prikkeprak en de bosdieren die avonturen beleven in het winterse bos. Het verhaal is geschikt voor kinderen tot en met de onderbouwleeftijd. Na afloop kunnen de kinderen een vogelvoerketting maken of een kabouter kleuren en uit prikken.

Dit diaverhaal is onderdeel van een aantal series diaverhalen van Kabouter Prikkeprak en de Wollewapjes. De diaverhalen stammen uit de jaren '70, begin jaren 80. Toen werden deze diaverhalen veel gebruikt op scholen. De tv werd toen nog niet gebruikt in de lessen. Dat deze diaverhalen nog steeds aantrekkelijk worden gevonden door de kinderen bleek toen deze eerder door Mirko Carton werden vertoond op de Klimop in het kader van project 1967.

Deze Open inloop Speelochtenden is op vrijdag 5 januari 2018 vanaf 9:30 uur op Speelvereniging de Springplank, Dorpstraat 109. Entree: €1,- per kind (leden gratis) inclusief limonade. Voor de vogelvoerketting knutselen wordt een kleine extra bijdrage gevraagd.