• Hans Peter Olivier
  • Hans Peter Olivier

Drukke week voor brandweer in Castricum, Limmen en Akersloot

CASTRICUM Consternatie op het Bakkerspleintje, vorige week dinsdag. Om 21:10 uur werden de tankautospuiten van C'cum en Limmen én de ladderwagen van brandweer Heemskerk opgeroepen voor een brand bij Wierenga. Het bleek te gaan om rook uit een woning op de derde verdieping boven de Aldi (hier ging een rookmelder af). Oorzaak: aangebrand eten. Alle voertuigen inclusief twee politie eenheden konden weer retour.

WATEROVERLAST Zaterdag 15 juni zijn de spuitgasten opgeroepen voor wateroverlast aan de Van Uytrechtlaan. Door de hevige regenval liep het water van het platte dak via het plafond de woonkamer in. De brandweer heeft meubels veilig gesteld, water opgezogen en de afvoer schoongemaakt voor de (oudere) bewoner. Dezelfde dag heeft men het water op het garageplein aan de Pr. Irenestraat weggepompt.

KINDERBEEST FEEST Vrijdag hebben de brandweerposten van C'cum, A'sloot en Limmen met personeelsbusjes deelgenomen aan het KinderBeestFeest. Vanaf het AZ stadion zijn ze in colonne met drie bussen met chronisch zieke en gehandicapte kinderen naar Artis gereden.

HERDENKING Elke derde zaterdag in juni worden de brandweerlieden herdacht die tijdens hun brandweerwerk omgekomen zijn. De spuitgasten hebben een ereboog gespoten bij het gemeentehuis.

TILASSISTENTIE EN GASLUCHT Verder werd de brandweer opgeroepen om de ambulance te assisteren (maandag 10 juni in de Boccherinistraat en dinsdag 11 juni in de Martin Luther Kinglaan). Maandag (10 juni) hebben de spuitgasten metingen verricht in een woning aan de Constant Huygensstraat. Dit omdat de bewoners een sterke gaslucht roken. De brandweer kon niets meten.

BINNENBRAND Dinsdagochtend om 08:02 werden de brandweerlieden opgeroepen voor een binnenbrand bij een slooppand aan de Rijksweg. De alarmcentrale schaalde al snel op waarop de tankautospuit van Uitgeest en de hoogwerker van brandweer Wormerveer ok werden opgeroepen. Uiteindelijk bleek het om een heel klein binnenbrandje te gaan wat zo geblust was. De meeste brandschade in het slooppand was nog van de brand van vorig jaar die op 3 juni woedde. De oorzaak is nog onbekend en word nog onderzocht.

VOERTUIGBRAND Vrijdagavond om 19:20 werden de spuitgasten opgeroepen voor een voertuigbrand aan de Wiekenlaan in Uitgeest maar werden iets later afgepiept omdat de brandweerlieden van Uitgeest de brand al onder controle hadden.