• Johan Bakker, clown Alfredo en Simone Veldt-Bakker een en al vrolijkheid. Foto Aart Tóth

    Aart Tóth

Dubbel feest 'Bij Bakker'

CASTRICUM Als er een clown is in Castricum, dan is het wel Alfredo, die zich zeer vereerd voelde dat hij, ter ere van de Kunstfietsroute, een heuse clownsexpositie mocht openen in 'de Snoepwinkel voor kunstenaars' Bij Bakker in de Dorpsstraat.

Aart Toth

In het kader van de 'Kunstfietsroute' waren de winkel, het atelier en de tuin voorzien van de meest vrolijke kunstwerken in de vorm van schilderijen, keramieken, beeldhouwwerken, en nog veel meer. Er was een aparte ruimte ingericht met afbeeldingen van clowns. "Wie kan je daar dan beter voor uitnodigen dan de enige echte Castricumse dorpsclown Alfredo", was de gedachte van de familie Bakker.

In een knotsvol atelier was het inderdaad Alfredo die de show stal. Met ingewikkelde poses en eierspelletjes opende hij de clownstentoonstelling en daarbij oogstte hij veel applaus. De opening liep enige vertraging op omdat enkele clowns tijdens een fotosessie gedwongen van plaats verwisselden en op de vloer terecht kwamen. Met het zweet op de hoofden waren het Johan en Simone die het weer corrigeerden; het feest kon alsnog beginnen.

Bij het bekijken van de clownstentoonstelling moesten de bezoekers verplicht een clownsneus opzetten. Een geweldige manier om het ijs te breken. De vele kunstwerken die vrolijkheid uitstralen, deden de rest. Kleurrijke drankjes, gebak en appeltaart maakten het feest compleet.


PAND VERKOCHT Behalve dit feestje voor bezoekers, was er ook iets te vieren voor Johan, Ida en Simone, want het winkelpand, inclusief woning en atelier, is verkocht. Dubbel feest dus. En, goed nieuws voor voor kunstzinnig Castricum en omstreken: Simone blijft gewoon gevestigd in het winkelpand.