• Met de Creatieve Wieven het dekbed maken voor de slaapkamer van Sinterklaas, met derde van rechts Ingrid Wellen van Stichting Welzijn Castricum.

    Aart T?th

Extra locatie wijkontmoeting

Steeds bekender onder ouderen

CASTRICUM Vele vrijwilligers binnen de Stichting Welzijn zetten zich in voor ouderen die graag mensen ontmoeten. De Stichting Welzijn organiseert wekelijkse wijkontmoetingen in samenwerking met het Rode Kruis Castricum, Hotel Fase Fier in Bakkum, Maison La Chasseigne in Limmen, Tuin van Kapitein Rommel, en sinds kort Restaurant Wier&Ga en ook het Hof van KijkUit in Castricum.

Door Aart Tóth

Hof van KijkUit start 7 november, waarbij de mogelijkheid bestaat opgehaald te worden met een busje, juist voor die ouderen die minder mobiel zijn.

Via een netwerk van vrijwillige gastvrouwen en gastheren, die voor de begeleiding zorgen, gaan ouderen gezellig koffiedrinken, ervaringen delen en een goed gesprek voeren en eventueel activiteiten uitvoeren als men daar zin in heeft. Niets moet.

MOMENTEN Dat goede gesprek gaat natuurlijk niet alleen over het weer of slechte busverbindingen, maar kan over elk onderwerp gaan wat wordt aangedragen. Allemaal onder het genot van een kopje koffie tegen redelijke prijzen. De wijkontmoetingen die nu al volop draaien lopen op rolletjes en voorzien in heerlijke momenten met leeftijdgenoten onder elkaar, waar zelfs vriendschappen uit ontstaan.

Er zijn intussen zes wijkontmoetingspunten verspreid over Castricum, Bakkum en Limmen, waar mensen op verschillende dagen terechtkunnen. De ontmoetingen zijn bedoeld voor ouderen vanaf 65 jaar, maar er wordt geen controle uitgeoefend, dus wat jonger mag ook.

Van tevoren opgeven hoeft niet. Gastvrouwen staan klaar om iedereen die binnen komt lopen op te vangen.

BUSJE Dinsdagmorgen is er van 10.00 tot 12.00 uur een ontmoeting in Hof van KijkUit (vanaf 7 november) Oude Schulpweg 4 Castricum. Het is mogelijk om met een busje opgehaald te worden.

Dinsdagmorgen tussen 10.00 tot 12.00 uur kunnen ouderen terecht bij Maison La Chasseigne Dusseldorperweg 58 Limmen. Woensdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur is de ontmoeting in de Tuin van Kapitein Rommel aan de Stationsweg tegenover NS-station Castricum.

Een ontmoeting is er verder op woensdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur in Restaurant Fase Fier, (voorheen Borst) Van Oldenbarneveldweg 25 Bakkum. Donderdagmiddag 15.00 tot 17.00 uur zijn ouderen welkom in Restaurant Wier&Ga Bakkerspleintje Castricum en vrijdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur in het Rode Kruisgebouw aan Kooiplein 24a Castricum.

STOF TOT PRATEN Bij Wier&Ga schuiven eenmaal per maand de Creatieve Wieven aan, onder het motto 'Borreltje Bitterbal' van Hella Wierenga, met heel veel ideeën en stof tot praten.

Buiten de ouderen die welkom zijn, zijn ook vrijwilligers uitgenodigd eens hun licht op te steken iets te betekenen in de activiteiten. Inlichtingen over bovenstaande zaken kunt u vinden op www.welzijncastricum.nl via mail info@welzijncastricum.nl of per telefoon 0251 65 65 62. Initiatiefneemster van deze Wijkontmoetingen is de Stichting Welzijn Castricum met drijvende kracht Ingrid Wellen.