Foutje snel hersteld: Eerste steen Geesterhage terug

CASTRICUM Bij de renovatie van Nieuw Geesterhage verdween de eerste steen van het 'oude' Geesterhage achter het stucwerk. Dat kon natuurlijk nooit de bedoeling zijn.

Betrokkenen van het eerste uur attendeerden wethouder Marcel Steeman die daarop contact opnam met ontwikkelaar van Nieuw Geesterhage, Biesterbos. Deze was zonder meer bereid om de zaak direct weer in orde te maken. Nu kan de bezoeker van Nieuw Geesterhage weer getuige zijn van de herinnering aan deze historische gebeurtenis.

Sinds 2 november 1975 is hij te zien in de hal van het cultureel centrum. Op die datum werd het toenmalige Geesterhage geopend, een resultaat van de vele inspanningen van bestuurders en vrijwilligers van de Bethelem parochie. Het was pastoor van Dinteren die de eerste steen inmetselde bij de ingang van de voormalige kapel. Bij die gelegenheid werd ook een tijdcapsule in de muur ingemetseld. De naam van de pastoor en de datum zijn op deze eerste steen te zien.

Wethouder Steeman: "Dit is sinds jaar en dag al een plek waar mensen samenkomen. Nieuw Geesterhage heeft kortgeleden een grote stap vooruit gezet. Het is nu een prachtig gebouw met veel toekomst. Het is ook een gebouw met veel historie en ik vind het goed om ook dat in beeld te houden. Ik ben heel blij dat deze herinnering nu weer te zien is."