• BUCH

Gemeente Castricum verzorgt wijksafari door buurt

CASTRICUM Het klimaat verandert en we moeten meer rekening houden met periodes van hitte en droogte of juist flinke stortbuien. Door tuinen en plantsoenen hierop in te richten zijn de gevolgen van extreem weer te beperken. De gemeente Castricum houdt daarom samen met groenorganisaties een wijksafari zaterdag 15 juni vanaf de Montessorischool aan de Koekoeksbloem. Inwoners kunnen in de bloemen- en plantenbuurt zelf zien welke oplossingen mogelijk zijn. De intekening is gestart.


Wethouder Falgun Binnendijk is er in elk geval bij. "Het is van belang dat overheid én inwoners op hun terrein aan de slag gaan. Dan voorkomen we grote wateroverlast. Daarbij is een groene tuin een stuk prettiger bij flinke hitte."

VARIATIE Zorg ervoor dat het water weg kan lopen in de grond, dan raken het riool en de sloten minder belast. En zorg voor variatie, dat is fijn voor vogels en insecten. Zo heb je al gauw een groene tuin. Voor het openbaar groen, denk aan plantsoenen en groenstroken, geldt eigenlijk hetzelfde.

Wie meer wil weten, of zelf ideeën wil inbrengen, is welkom bij de wijksafari op zaterdag 15 juni. Om 13.30 uur is er ontvangst met koffie en koek in de Montessorischool aan de Koekoeksbloem 55.

Na een korte inleiding over de groene tuin volgt de wandelroute langs tuinen in de wijk: welke zijn al goed bestand tegen een hoosbui? Experts delen onderweg hun ideeën en suggesties. De wandelaars keren om 15.00 uur terug bij de school. Dan start het programma waar iedereen aan mee kan doen.

Men kan naar keuze terecht voor een minicursus tuininrichting door Groei & Bloei, een gesprek met de groenbeheerder over de groeninrichting of de plantjesmarkt.

Ook zijn er experts aanwezig van onder meer Groei en Bloei, de gemeente, Vogelbescherming en Landschap Noord-Holland. Het programma eindigt rond 16.30 uur.

Vooraf opgeven stelt de organisatie op prijs. Dat kan via een e-mail aan wijksafari@debuch.nl met vermelding van het aantal personen.