• Het bestuur van de Stichting Hospice, vlnr: Harko Lautenbach, Henny te Beest en Hans Admiraal

    Hans Boot

Gemeente en Werkgroep Hospice in gesprek over 'andere locatie in Limmen'

LIMMEN De gemeente Castricum en de werkgroep Hospice zijn weer met elkaar in gesprek over de vestiging van een hospice in Limmen. Nadat de initiatiefnemers in het Nieuwsblad voor Castricum hun beklag deden over het gebrek aan enthousiasme bij verantwoordelijk wethouder Wim Swart - brieven over een mogelijke locatie aan de Schoolweg in Limmen bleven onbeantwoord - zijn de initiatiefnemers uitgenodigd voor een overleg.

"Woensdagmorgen bleek tijdens dat overleg dat de mogelijkheden nog niet zijn uitgeput." schrijft de gemeente in een persbericht. "Vertegenwoordigers van de gemeente, de werkgroep Hospice en Driessen Vastgoed (de eigenaar van het betreffende perceel aan de Schoolweg en ontwikkelaar van woonwijk De Zandzoom, red.) hebben een positief gesprek met elkaar gevoerd."

De locatie Schoolweg, de museale hoek van Limmen, valt voor de gemeente af. Het college vindt de realisatie van een hospice aan de Schoolweg 'niet gewenst en bovendien niet binnen de eigen en provinciale regels uitvoerbaar.' Er zou volgens insiders nu een andere locatie in Limmen in beeld zijn, maar het persbericht is daarover nog vaag. "Het gemeentebestuur en Driessen Vastgoed verwachten dat er locaties zijn waar het plan sneller uitvoerbaar is."

Mensen die van het hospice gebruik willen maken, moeten nu nog uitwijken naar omliggende gemeenten. De werkgroep probeert al jaren een geschikte locatie te vinden. Eerdere plannen, zoals de vestiging in woonzorgcentrum De Boogaert, ketsten af. "Het geduld van de werkgroep Hospice wordt hiermee op de proef gesteld." schrijft de gemeente. Maar: "De steun van gemeente en Driessen Vastgoed biedt concreet zicht op realisatie van een hospice in de gemeente."