• Wethouders Swart en Rood (links) met collega-bestuurders bij de lancering van de digitale sociale kaart

Gemeente lanceert webportal 'Samenleven in Castricum'

CASTRICUM De BUCH-gemeenten lanceren een nieuwe website: SamenleveninCastricum. De wethouders Rood, Schijf en Swart verrichttenmaandag de openingshandeling, samen met hun collega-bestuurders uit de BUCH.

"Het webportaal wordt eenvoudig toegankelijk met een klik vanaf de homepage van de gemeentelijke website. Op deze plek kunnen onze inwoners informatie vinden over alles op sociaal gebied: of het nu gaat om informatie of tips over zorg, maaltijdverzorging, consultatiebureau, inburgering, vrijwilligerswerk, verslavingszorg, gezond blijven voor ouderen, of de contactgegevens van een therapeut in de buurt." aldus de bestuurders.

Het webportaal is gevuld door organisaties die actief zijn op het brede gebied van welzijn. Organisaties die nog niet vermeld zijn, kunnen nog aanhaken, via het aanmeldingsformulier. Ze kunnen hun eigen informatie online bijhouden.

BREED AANBOD De regio waarbinnen de bezoeker informatie zoekt, kan breder worden ingesteld dan de grenzen van de gemeente. Reden daarvan is dat Castricum een breed aanbod wil bieden, en daarvoor heeft samengewerkt met de buurgemeenten Bergen, Uitgeest en Heiloo. Omdat de gemeentelijke informatie op het gebied van welzijn voor een belangrijk deel dezelfde is, heeft de gemeente hier een efficiencyslag gemaakt.

Wie geen internet heeft, kan contact opnemen met een van de Sociaal Teams via telefoonnummer 14 0251 (op werkdagen van 9.00 tot 12.00 uur).

Het systeem achter het webportaal komt van leverancier Elkander, die dit al eerder bouwde voor andere gemeenten. De opzet is samen gemaakt met partners in het gemeentelijk netwerk, waaronder de Adviesraad Sociaal Domein, Stichting Welzijn, mantelzorgorganisaties en jongerenwerkers.