• Vlnr Mark Admiraal, Rita Dijkman, Roy Theisseling en Sjors Kok.

    Aart Toth

Gezocht: een wakkere Miss of Mister Castricum aan Zee

CASTRICUM AAN ZEE Na een gezellige oudejaarsavond is nieuwjaarsdag voor velen een dag om een beetje bij te komen. Wie het zonde vindt om deze dag zomaar door zijn vingers te laten glippen, kan naar Castricum aan Zee.

Hier kunt u om 14.00 uur meedoen met de Nieuwjaarsduik. En het leuke is: u hoeft zich er niet eens voor aan te kleden. Het thema is dit jaar namelijk: pyjama party! Hou dus uw pyjama of nachtjapon aan en duik de zee in. Verslaggever Aart Tóth gaat op zoek naar de persoon met de leukste, mooiste of grappigste pyjama aan. Deze meest uitgeslapen deelnemer mag zich een jaar lang Miss of Mister Castricum aan Zee noemen en wint bovendien een heerlijk ontbijt voor twee aangeboden door Strandpaviljoen Deining, sponsor van de duik.

PRAKTISCH Nog een paar praktische punten. De organisatie van de Pyjama Nieuwjaarsduik is in handen van de Castricumse zwem- en waterpoloclub Aquafit en strandpaviljoen Deining. Omroep Castricum maakt een mooie reportage van dit spartaanse spektakel. De Castricumse Reddingsbrigade zorgt voor de veiligheid op het strand en in het water, al is meedoen aan de duik natuurlijk wél op eigen risico. De duik is ook dit jaar weer ter hoogte van Strandpaviljoen Deining. De warming-up, onder leiding van Andrea van Sportplan Uitgeest, begint rond 13.50 uur. Meedoen wordt zeker aangeraden. Om 14.00 uur geeft Dick van Diepen het startschot voor de duik. Na afloop is er voor iedere deelnemer een beloning, aangeboden door Deining. De hottubs bij Deining zijn er ook dit jaar weer. Inschrijven is niet nodig, deelname is gratis. Parkeren is deze dag ook gratis.

Kortom: doe mee. Begin het jaar fris en fruitig. Stap zo vanuit uw bed in de auto of op de fiets, speel uzelf in de kijker van verslaggever Aart Toth en verdien eeuwige roem.